Clicky

Druk bezochte vrijwilligersmarkt in de zomerzon

Copyright Omroep Zuidplas

Onder zeer zomerse omstandigheden vond vrijdag 20 april in en rondom de Batavier in Nieuwerkerk aan den IJssel de jaarlijkse vrijwilligersmarkt plaats. En ondanks, of misschien wel dankzij het mooie weer trok deze middag veel publiek.

Meer dan twintig lokale organisaties en verenigingen uit de gemeente Zuidplas waren vertegenwoordigd om te vertellen over het vrijwilligerswerk en geinteresseerden te prikkelen om ook aan te sluiten als vrijwilliger bij één van de organisaties. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek bezochten velen de informatiekraampjes.

Of je nu met ouderen of met kinderen wilt werken, graag iets in de zorg wilt doen of juist activiteiten wilt organiseren op het gebied van kunst en cultuur: er zijn volop mogelijkheden om je in te zetten en te doen wat bij je past.

Naast onder andere vrijwilligers van het Leontienhuis in Zevenhuizen en medewerkers van Gemiva was het ook bij de kraam van het Hospice IJsselthuis druk. Daar konden Geïnteresseerden een handmassage krijgen. Voor ondersteuning van mensen in de laatste levenfase vraagt deze stichting gemotiveerde vrijwilligers. Het werk van deze vrijwilligers bestaat onder andere uit het geven van lichte zorg, het doen van huishoudelijke taken in het hospice, een praatje maken, iets lekkers klaarmaken en het meehelpen met de verzorging door de wijkverpleegkundige of het waken naast de bewoner. Een verantwoordelijke vrijwillige inzet wordt verwacht. Geïnteresseerden krijgen uiteraard na een goed gesprek met de coördinator een cursus aangeboden alvorens men met een maatje vrijwilligerswerk kan gaan doen, een dankbare taak.

Meer informatie over al het vrijwilligerswerk in de gemeente Zuidplas kunt u vinden op de speciale vrijwilligersvacaturebank: www.inwonersvoorelkaar.nl. Daar kunt u zelf opzoek naar vrijwilligerswerk wat bij je past. Op deze site staan meer dan 80 vrijwilligersvacatures. Ook kunt u bellen naar het vrijwilligers informatiepunt: 06-39882659 of mailen: vip@welzijnzuidplas.nl.