Clicky

Coalitieakkoord VVD, ChristenUnie/SGP en CDA

Copyright Omroep Zuidplas

De coalitiepartners VVD, ChristenUnie/SGP en CDA presenteren op woensdagavond 25 april om 19.30 uur hun coalitieakkoord. Dat lieten de gezamelijke partijen zaterdag weten.

De nieuwe coalitie gaat de verbinding tussen politiek en samenleving nog meer versterken aldus het persbericht.

“Het streven is een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen en die een goede samenhang kent tussen de verschillende leefgebieden, zoals arbeidsmarkt, sport, onderwijs, cultuur en wonen. Het dorpse karakter en het gemeenschapsgevoel zijn de fundamenten van onze gemeente en vormen de uitgangspunten van dit coalitieakkoord”.

De presentatie vindt plaats onder voorbehoud van de goedkeuring van de fracties. De lijsttrekkers zullen het coalitieakkoord tijdens de presentatie nader toelichten. Die presentatie vindt a.s. woensdag 25 april plaats op de 1e verdieping van De Batavier aan de Batavierlaan 4 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De namen van de toekomstige wethouders zijn nog niet bekend.

VVD(7), ChristenUnie/SGP(6) en CDA(5) hebben samen in de nieuwe gemeenteraad 18 van de 27 zetels. De oppositie wordt gevormd door voormalige coalitiepartijen D66 en Nieuw Elan Zuidplas en door PvdA/GroenLinks en SP.