Clicky

Radio-interview werkvakantie Mozambique

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen vrijdag, 20 april jl., waren een aantal deelnemers van de werkvakantie Mozambique uit Dorpskerk te Moordrecht te gast bij omroep Zuidplas. In het programma Rondom het Licht.

In de studio werden zij geïnterviewd door de presentatoren Leen Koster en Gerard van Doodewaard. Deze zomer gaan 16 jongeren en 4 begeleiders vanuit Protestantse gemeente De Stroom uit Moordrecht met de Christelijke stichting Livingstone op reis om invulling te geven aan een werkvakantie in Mozambique.

In het interview leggen de jonggelui uit wat hun motivatie en reisdoel is daarnaast vertellen zij over te verrichten werkzaamheden. En ten slotte over de te ondernemen acties om voldoende financiële middelen te verwerven. Inmiddels is het streefbedrag van 30.000 euro ruim overschreden en proberen zij voor het meubilair van de school het bedrag van 40.000 binnen te krijgen.

Het project komt voort uit een samenwerking tussen stichtingen Livingstone en Sarinha. Door laatstgenoemde wordt aan jongeren een Bijbel vakopleiding aangeboden. Voor die opleiding is een school noodzakelijk omdat er nu buiten wordt lesgegeven.

Het hele interview met Trudi Bos, Matthijs Nieuweling en Carola Koppenaal kunt u hieronder beluisteren.