Clicky

CKV Nieuwerkerk gooit wederom veldseizoen te grabbel

Copyright Omroep Zuidplas

Net als vorig jaar is het CKV Nieuwerkerk 1 heel goed gelukt om de positieve flow van het zaalseizoen binnen korte termijn om te zetten in een negatieve spiraal op het veld.

In de thuiswedstrijd tegen Fiks maakte Nieuwerkerk een zeer matige indruk. Geen enkele overtuiging in de aanval en verdedigend vielen met name de blauw-zwarte vrouwen door de mand. Fiks deed het de eerste helft niet veel beter en daardoor kon Nieuwerkerk toch gaan rusten met een riante voorsprong van 10-7. Een drukbezet en zonnig sportpark Kleine Vink zag Fiks vervolgens de wedstrijd naar zich toe trekken. Eigenlijk puur op karakter. Via 12-9 en en 13-11 kwam Fiks langszij. Op 14-13 stond Nieuwerkerk nog voor maar daarna moest de ploeg steeds in de achtervolging door meestal zeer slordige tegengoals. Na de gelijkmaker in de slotfase was het wederom een verdedigende matige actie die leidde tot een strafworp. Fiks profiteerde optimaal en won de wedstrijd met 18-19. Nieuwerkerk in verwarring achterlatend. SKF verloor in Zeeland van Swift en Nieuwerkerk verspeelde dus een hele grote mogelijkheid om de koppositie weer terug te pakken. Maar als je kampioen wilt worden zul je toch echt met een andere instelling het veld in moeten stappen.