Clicky

Coalitieakkoord gepresenteerd: 'Samen verder bouwen aan Zuidplas'

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft een nieuwe coalitie, deze werd woensdagavond 25 april in aanwezigheid van de politieke kopstukken en de lokale pers gepresenteerd in de Batavier aan de Batavierlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Afgelopen week werd er een akkoord bereikt over de samenwerking tussen de VVD, Christenunie/SGP en het CDA, waarin naar voren kwam dat “de nieuwe coalitie de verbinding tussen politiek en samenleving nog meer moet versterken”.

Met zeven zetels werd de VVD tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart de grootste partij binnen de gemeente Zuidplas, gevolgd door de Christenunie/SGP met zes zetels en als derde partij met vijf zetels, het CDA.
Samen dus 18 van de 27 zetels.

Tevens werd bekend gemaakt dat Jan Verbeek het loco-burgemeesterschap heeft overgenomen van Jan Hordijk.

Het college zal bestaan uit een viertal wethouders:

VVD: Jan Hordijk en Daan de Haas
CU/SGP: Jan Willem Schuurman
CDA: Jan Verbeek

Aanstaande zaterdagochtend tussen 09:00 en 11:00 praat Omroep Zuidplas' presentator Danny Govers in 'Zuidplas in het Weekend' met VVD wethouder Jan Hordijk, CDA lijsttrekker Tinet de Jonge en ChristenUnie/SGP wethouder Jan-Willem Schuurman over het bereikte coalitieakkoord.

Bekijk het volledige coalitieakkoord hier