Clicky

Koninklijke onderscheiding voor Michiel Grauss

Copyright Omroep Zuidplas

Michiel Grauss werd vanavond in de Ontmoetingskerk koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inzet binnen de Capelse politiek, als raadslid voor de Capelse ChristenUnie.

Grauss was 16 jaar fractievoorzitter en commissievoorzitter. Burgemeester Peter Oskam reikte hem de bij de koninklijke onderscheiding horende versierselen uit tijdens een mini-symposium over de rol van de gemeenteraad. Dat was door de ChristenUnie georganiseerd ter ere van het afscheid van Grauss.

Na de verkiezingen nam Grauss op 27 maart afscheid van de raad. Burgemeester Oskam: “Na 17 jaar nemen we afscheid van een gepokt en gemazeld politiek dier. Vol passie, inzet en enthousiasme heeft Michiel zich ingezet voor de Capelse samenleving. Daar zijn we hem als gemeente, als college en ik als burgemeester dankbaar voor. Het is dan ook terecht en met ongelooflijk veel plezier dat ik Michiel namens Zijne Majesteit de Koning mag mededelen dat het hem behaagd heeft hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.”