Clicky

Negen gedecoreerden in Capelle aan den IJssel tijdens lintjesregen 2018

Copyright Omroep Zuidplas

Op donderdag 26 april worden in Capelle aan den IJssel negen mensen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd.

In het Isala Theater reikt burgemeester Peter Oskam vanaf 9.00 uur in persoonlijke bijeenkomsten de bij de koninklijke onderscheiding horende versierselen uit aan de gedecoreerden.

De negen gedecoreerden zijn:

De heer A. Nell
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Meneer Nell ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding onder anderen voor zijn diverse functies binnen de Protestantse wijkgemeenten Schenkel.

De heer J. (Jos) Schmets
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Meneer Schmets ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding onder anderen voor zijn diverse functies bij de Stichting Capelse Festiviteiten en buurtcentrum De Trefhoek zoals Koningsdag en de jaarlijkse Sinterklaasintocht.

Mevrouw E.L.M. (Thea) De Kok
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw de Kok ontvangt haar Koninklijke onderscheiding onder anderen voor haar functies bij De Zonnebloem waar zij dit jaar precies 25 jaar vrijwilligerswerk voor doet.

De heer J.J. (Jaap) Vervloet
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Meneer Vervloet ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding onder anderen voor bestuurswerk voor de Hollandse Vereniging voor Genealogie “Ons Voorgeslacht”.

Mevrouw C.T. (Judy) Chan-Li
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Chan-Li ontvangt haar Koninklijke onderscheiding onder anderen voor haar bestuurswerk voor de Stichting Chun Pah Rotterdam waarvan zij sinds 2011 voorzitter is.

Mevrouw C. (Cora) van Oosterhout
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw van Oosterhout ontvangt haar Koninklijke onderscheiding onder anderen voor haar onbezoldigde functie als onderwijsassistente op de Montessorischool in Capelle. Werk dat zij al 35 jaar doet.

De heer T. (Theo) Vogelaar
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Meneer Vogelaar ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding onder anderen voor zijn inzet en functies bij de Daniel den Hoed Kliniek.

Mevrouw P. (Phyllis) Lander
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Lander ontvangt haar Koninklijke onderscheiding onder anderen voor haar rol bij het hospice Pallieterburght en de Stichting Pallieter.

De heer P. (Peter) Draaisma
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Draaisma ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding onder anderen vanwege zijn rol als bestuursvoorzitter van het IJsselland Ziekenhuis en zijn betrokkenheid bij de Stichting Pallieter.