Clicky

Zeven Koninklijke onderscheidingen in Zuidplas tijdens de lintjesregen 2018

Copyright Omroep Zuidplas

Burgemeester Gert-Jan Kats van Zuidplas sprak de decorandie toe en met assistentie van kinderburgemeester Quinty Kalmeijer werden de sierselen opgespeld bij 7 decorandi. 

Ambtelijk was er een 8e voorbereid maar die werd in Hilversum uitgereikt. Hilarisch moment was toen de burgemeester de laatste in het rijtje (op verzoek van familie) met ouwe pik toesprak.

Als Lid in de order van Oranje Nassau werden benoemd:

Mevrouw Yolanda Pronk uit Nieuwerkerk aan den IJssel die vanaf 1994 haar sporen heeft verdiend als vrijwilliger bij de Wereldwinkel in Nieuwerkerk;

De heer Hendrik Hogebrug uit Zevenhuizen die al vanaf 1980 vrijwilliger en bestuurslid bij OSS Be fit en daarnaast als vrijwilliger van Zorgcentrum de Zevenster, in dorpshuis Swanla, bij VC Nesselande, bij stichting Philadelphia Zorg en de patiëntenvereniging CRPS.

Mevrouw Marieke Verschoor uit Zevenhuizen vanaf 1994 vrijwilligster bij de bibliotheek De Groene Veenen. En bij de commissie Sinterklaas uit Zevenhuizen, bij het Groene Hart Ziekenhuis en mantelzorger in zorgcentrum De Zevenster.

De heer Andries Hendrik Bikker, actief vanaf 1998 bij Team Nieuwerkerk voor de Roparun, als Diaken van de Hervormde Gemeente (stuwende kracht) en als voorzitter Rommelmarktcommissie van deze kerkelijke gemeente. Hij wordt omschreven als een man met grote bewogenheid met mensen in nood.

Mevrouw Betje Vis-Bloed uit Nieuwerkerk aan den IJssel, al sinds 1965 mantelzorger voor de Gereformeerde Gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Een indrukwekkende lijst van mensen die ze bijstaat/bijgestaan heeft. Een stille kracht waar je grote bewondering voor krijgt.

Mevrouw Bonetta Heemsbergen-van den Heuvel uit Zevenhuizen, ook al vanaf vrijwilligster en wel van de Hervormde gemeente van Zevenhuizen ook een van die onmisbare mantelzorgers en nu de oudste vrijwilligster van de Stichting Leontienhuis.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werd Michael Zijlaard, de man van Leontien Zijlard-van Moorsel onder meer onze wereldkampioene.  Michael staat als drijvende kracht aan de basis van veel activiteiten in de fietswereld. De Leontien Ladies Rides, Team Roompot, het Oranje Peloton, de Zesdaagse en natuurlijk het Leontienhuis.

Mensen die hun sporen verdient hebben. Maar verrassend is altijd weer hoe de decorandi met allerlei trucage naar binnen zijn geloodst. Van uitgestelde operatie waar het gehele opertiekamer personeel moest meewerken, tot aangepaste uitnodigingen of gewoon op de illusie dat ze voor een ander komen.