Clicky

Hemelvaartweekend: Werk aan hefbrug Gouda, sporen en stations

Copyright Omroep Zuidplas

ProRail verzet van donderdag 10 tot maandagochtend 14 mei (Hemelvaartsweekend) enorm veel spoorwerk rondom Gouda, Den Haag en Rotterdam.

De meest in het oog springende werkzaamheden zijn het groot onderhoud van de Hefbrug in Gouda, de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer en een make-over van Rotterdam-Alexander. Tussen Rotterdam en Gouda worden onder meer wissels, rails en bovenleiding vervangen.

Onderhoud Hefbrug(foto)
De Hefbrug in Gouda is al een tijdje een zorgenkind in het uiterst drukke treinverkeer tussen Utrecht, Rotterdam en Den Haag. De brug sluit niet goed, waardoor het risico op storingen en oponthoud voor scheepvaart en treinverkeer groot is. Reparatie van de brug is in februari begonnen. Om de brug volledig te herstellen, moeten de kabels waarmee de brug omhoog gehesen worden vervangen. Daarna moet de brug, spoor, bovenleiding en beveiliging weer goed afgesteld worden. Schepen hoger dan zeven meter kunnen van donderdag 3 tot maandagochtend 14 mei niet onder de brug door. Lees meer over het onderhoud op www.prorail.nl/gouda.

Bouw Lansingerland-Zoetermeer
Daarnaast wordt in het hemelvaartweekend samen met de gemeente Zoetermeer aan station Lansingerland-Zoetermeer gebouwd. Eind dit jaar ligt op het enorme viaduct over de A12 een vervoersknooppunt dat treinen verbindt met bussen en een lightrailroute naar Rotterdam en Den Haag. Het nieuwe knooppunt gaat reizigers veel tijdwinst opleveren.

Make-over Rotterdam Alexander
Ook wordt er aan station Rotterdam Alexander gewerkt. NS start binnen kort met een grote make-over. ProRail begint in het Hemelvaartsweekend met het vervangen van de perronkappen en in later stadium zullen ook de liften worden vervangen en komt er in de toekomst een overdekte fietsenstalling.