Clicky

Lage straffen winkeldieven Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Op 30 april pleegde een man een winkeldiefstal bij een supermarkt in Moerkapelle en op 1 mei pleegde een andere man in Nieuwerkerk aan den IJssel een winkeldiefstal.

Op 30 april pleegde een man een winkeldiefstal bij een supermarkt in Moerkapelle. Hij werd aangehouden en na onderzoek van de politie besloot de Officier van Justitie om de man vast te houden tot de zitting op 2 mei. De Rechter heeft gisteren besloten de man te veroordelen voor een gevangenisstraf van 7 dagen, waarvan 5 voorwaardelijk. Hij kon dus na de zitting direct weer weg.

Op 1 mei pleegde een andere man in Nieuwerkerk aan den IJssel een winkeldiefstal, waar wij eerder een bericht over plaatste. De Rechter heeft gisteren besloten hem te straffen met 1 week gevangenisstraf voorwaardelijk. Omdat hem in het verleden een voorwaardelijke straf van 5 dagen was opgelegd, moest hij deze direct uitzitten.