Clicky

Beeldentuin 2018 op Leefgoed de Olifant van 13 mei tot en met 1 juli

Copyright Omroep Zuidplas

Voor deze vijfde editie van de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant hebben Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld maar liefst tien gerommeerde kunstenaars gevonden die hun werken in de parkachtige omgeving van het Leefgoed willen tentoonstellen.

Behalve deze beelden staan er ook objecten die tot de vaste collectie behoren en zijn er landart-projecten. De expositie wordt op Moederdag 13 mei om 11.00 uur geopend en loopt door tot en met zondag 1 juli. Ook deze keer staan bij de objecten een QR-code die verwijst naar info van de betreffende kunstenaar.

De deelnemende artiesten zijn: Peter Baaijens (Gouda), Nell Boerma en Conny Paap (Capelle aan den IJssel), Renée du Clou (Pijnacker), Andrea Dogterom en Ineke van Dijk (Stolwijk), StanHill (Bleiswijk), Kerhann (Den Haag),  Jacqueline Specken (Rotterdam) en Rieke van der Stoep (Nieuwpoort).

De toegang is gratis. Parkeren kan bij restaurant & theehuis De Dames, Groenendijk 325. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 11-18 uur, of op afspraak.

Alles over de Beeldentuin en de deelnemende artiesten vindt u hier.

Leefgoed de Olifant wil het Leefgoed met het Rijksmonument Steenoven de Olifant in stand houden en – door het organiseren van culturele evenementen – toegankelijk maken voor publiek. De inkomsten uit de verhuur van vergaderlocaties en de culinaire activiteiten zijn onderdeel van het verdienmodel van de non profit organisatie. Met behulp van vrijwilligers worden culturele evenementen georganiseerd en het park onderhouden. Op de site wordt uitgebreid aandacht besteed aan de kunstenaars en kunnen sympathisanten posters downloaden om op te hangen.

Meer informatie en andere activiteiten op Leefgoed de Olifant vindt u hier.

Danny Govers sprak hierover met Bart Belonje van Leefgoed de Olifant: