Clicky

VV Capelle zegeviert in Harderwijk

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft in Harderwijk na een spannende wedstrijd uiteindelijk een 1-2 overwinning uit het vuur gesleept.

In vergelijking met vorige week waren er een aantal mutaties in het team. Vanwege vervelende familie omstandigheden kon Bradly van der Meer niet het doel verdedigen en Ferry Hagendijk was vandaag de eerste keeper. Kai Fens heeft een lichte scheuring in zijn achillespees opgelopen en komt dit seizoen niet meer in actie. Gertjan Rothman had deze week wat kleine problemen met zijn teen, maar wilde wel spelen, maar trainer Ron Timmers wilde met hem geen risico nemen. Frank Karreman speelde vandaag samen met Jelle Pollemans centraal achterin.

Op het zonnige sportpark begon de wedstrijd van beide kanten afwachtend en er gebeurde het eerste kwartier weinig. De enige kans was voor VVOG, maar het leverde geen gevaar op. In de 18e minuut de eerste grote kans voor Capelle maar het schot van Jorn van Lunteren werd geblokt en leverde niet meer dan een corner op. In de 30e minuut was het na een goede aanval wel raak. Via Bram de Bruin kwam de bal bij Olaf van der Sande die de 0-1 binnenschoot. Dezelfde speler had even later een grote kans toen hij alleen op de keeper afging, maar helaas schoot hij op de doelman. Vlak voor rust kreeg VVOG nog een enorme kans, maar Ferry Hangendijk redde fraai.

Na rust leek er voor Capelle niet veel aan de hand, maar na zo’n 10 minuten werd Bram de Bruin flink geraakt en kon niet verder. De tegenstander kreeg alleen een vermaning. Angelmo Vyent verving hem. Capelle raakte de grip op het middenveld helemaal kwijt en VVOG kreeg de kans om steeds op te bouwen, omdat ook de 2e bal steeds balbezit voor de Harderwijkers opleverde. De goal van VVOG kon bijna niet uitblijven. Ferry redde eerst nog knap en een 2e keer toen Ferry de bal miste bij het uitkomen redde Jorn nog op de doellijn. In de 62e minuut was het toch raak. VVOG behield het beste van het spel, hoewel ook deze ploeg niet echt kon overtuigen. Tot verrassing van de supporters werd de goed spelende Boris Letterie gewisseld voor Avdic, maar een enorme kans van Vyent, die alleen op de keeper kon afgaan had Capelle alsnog op voorsprong kunnen brengen, maar in zijn haast schoot hij naast. In de 78e minuut binnen één minuut geel voor Omar Shee en Vyent van de steeds wat chaotischer fluitende scheidsrechter Wilmer Kousemaker, die een aantal malen onnodig balverlies had geleden werd gewisseld voor Dave v.d. Steen en Capelle probeerde alsnog om de overwinning uit het vuur te slepen. VVOG leek tevreden met een punt.

In de 89e minuut ging Olaf vd Sande goed door en via een kluts kwam de bal voor de voeten van Dave v.d. Steen. Van dichtbij knalde hij de bal onhoudbaar in het doel. In de resteren blessuretijd werd er niet meer gescoord. Uiteindelijk toch verdiende winst met 1-2.

Door dit resultaat is er nog steeds een theoretische en wellicht ook een praktische kans om p/d wedstrijden te ontlopen. De achterstand op ONS Sneek bedraag nu 5 punten met nog 3 wedstrijden te gaan.

Volgende week thuis tegen Jong FC Twente kan de ploeg opnieuw gaan voor de drie broodnodige punten.