Clicky

Laura van der Linden versterkt dames bij CKV Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De 20-jarige Dordtse Laura van der Linden(foto) speelt met ingang van het seizoen 2018-2019 voor CKV Nieuwerkerk.

De Technische Commissie van Nieuwerkerk is blij met de komst van deze talentvolle dame die vorig seizoen nog in de basisacht speelde van de kersverse Korfbal League club DeetosSnel. Ook verwelkomt Nieuwerkerk volgend seizoen een van de beste dames uit de eigen jeugdopleiding terug op de velden.

Na de komst van Mats Rodenburg is de selectie van Nieuwerkerk op het herengebied zo goed als rond. Door het stoppen van enkele dames is de TC van CKV Nieuwerkerk nog wel actief op zoek naar versterkingen aan de dameszijde. We zijn dan ook heel blij dat we de komst van Laura van der Linden kunnen aankondigen. Laura komt over van DeetosSnel uit Dordrecht, waar zij momenteel in het tweede team speelt.

Laura is 20 jaar en woonachtig in Dordrecht. Volgend jaar begint ze aan haar laatste jaar van de HBO-opleiding verpleegkunde in Rotterdam. Laura werkt daarnaast als leerling verpleegkunde in het Maasstadziekenhuis op de afdeling cardiologie. Ze is haar korfbalcarrière begonnen bij Sporting Delta in Dordrecht. Op 14-jarige leeftijd maakte het talent de overstap naar DeetosSnel. Laura speelde met succes in de B1 en de A1 van DeetosSnel. Zo is ze Nederland kampioen geworden met de B1 en speelde ze met de A1 diverse kruisfinales en zelfs als invalster in Ahoy’. De kruisfinale tegen Groen Geel A1, die helaas verloren ging, beschouwt Laura als een van de hoogtepunten van haar tijd bij DeetosSnel. In de junioren speelde ze ook nog in het districtsteam van Zuid West u19. Daar kwam ze diverse spelers uit de huidige selectie van Nieuwerkerk tegen. De overstap naar de senioren verliep voor Laura erg goed. In haar eerste jaar in de senioren speelde ze zichzelf in de basis van het eerste team.  Een knappe prestatie uiteraard. Door de komst van enkele nieuwe dames speelde Laura het afgelopen succesvolle seizoen voor DeetosSnel in het tweede team en maakte als reserve de promoties naar de Korfbal League en de Ereklasse mee.

De afgelopen periode zijn Nieuwerkerk en Laura met elkaar in gesprek geraakt over een mogelijke overgang van Laura naar Nieuwerkerk. Laura geeft zelf aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en die ziet ze bij Nieuwerkerk. Met het eerste en het tweede op (zaal) Hoofdklasse niveau, een talentvolle en jonge selectie en een uitstekende technische staf ziet Laura veel mogelijkheden om zichzelf als speler verder te ontwikkelen. Ze is benieuwd waartoe deze selectie volgend jaar in staat is en kijkt er naar uit om in de Kleine Vink te spelen en daarbij een positieve bijdrage te leveren aan de selectie. Ze heeft een goed gevoel over gehouden aan de gesprekken met Nieuwerkerk en hakte afgelopen week de knoop door. Een keuze waar Nieuwerkerk erg content mee is en we heten Laura dan ook van harte welkom!

Ander zeer goed nieuws is de terugkeer van Emma Collée bij Nieuwerkerk. Emma is een van de meest succesvolle jeugddames die de opleiding van Nieuwerkerk heeft voortgebracht.  Zowel in de C1, B1 als A1 speelde zij met Nieuwerkerk in de finale van het Nederlands kampioenschap Hoofdklasse. Door haar studie heeft Emma afgelopen seizoen niet gekorfbald maar Nieuwerkerk is zeer enthousiast over haar besluit om volgend seizoen weer aan te sluiten bij de selectie. Met haar verdedigende kwaliteiten, passing en altijd 200% inzet is Emma een absoluut toegevoegde waarde!