Clicky

Jacques & Jeanet Steenhoven 'onmacht omzetten in kracht'

Copyright Omroep Zuidplas

Vrijdagavond, 12 mei jl., waren Jacques & Jeanet Steenhoven te gast bij omroep Zuidplas in het programma Rondom het Licht om iets te vertellen over Alpe d’HuZes.

Presentator Gerard van Doodewaard sprak met en vroeg hen naar hun ervaringen gedurende de voorbereidingen, de reis, de saamhorigheid, en hun motivatie. Het hele interview kunt u onder dit artikel terugluisteren.

Ook dit jaar reizen zij weer naar de Franse Alpen om deel te nemen aan de Alpe d’HuZes die op 7 juni 2018 plaatsvind. Door hun onmacht om te zetten in kracht proberen zij hun steentje bij te dragen.

Voor Jacques is het de derde keer dat hij meefietst en voor Jeanet de tweede keer. Vorig jaar is Jeanet mee geweest als vrijwilliger, omdat haar fiets net voor die tijd was gestolen “Ik heb wel twee handen en twee benen dus als ik wat kan betekenen ben ik zeker bereid mij als vrijwilliger in te zetten.”  Zo gezegd zo gedaan en is Jeanet alleen in de bus gestapt en werd vrienden met vreemden. “Een bijzonder mooie week  en een onvergetelijke ervaring om het ook zo eens mee te maken  het geeft je zoveel extra’s  en zoveel moois .”

De koersweek is gevuld met een lach en een traan. Vele ontmoetingen vinden op de Alpe d’Huez plaats met gezonde deelnemers maar helaas ook met ernstig zieke mensen. Jacques & Jeanet Steenhoven  gaan ook dit jaar onder de naam team Mountain High de berg met de fiets beklimmen en hopen daarbij een mooi bedrag op te halen voor het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding).