Clicky

Feest van de Geest 2018 ‘Levensadem’ in volle gang

Copyright Omroep Zuidplas

Het Feest van de Geest is een 2-jaarlijks feest tussen Hemelvaart en Pinksteren. Hierbij worden kerken opengesteld en zijn er allerlei activiteiten georganiseerd.

Verschillende kerken in IJssel en Rotte nemen hier aan deel waaronder Effata en de St. Joseph parochie. Met deze deelname is er een interkerkelijk festijn ontstaan. Het kunstwerk is geplaatst op woensdag 9 mei, de kerkschatten opgepoetst, de tentoonstellingsruimte ingericht en de viering voorbereid. Om 19:30 uur vond de formele startbijeenkomst van het FEEST VAN DE GEEST 2018 plaats in de Firekerk in Rotterdam-Alexander. Vertegenwoordigers van alle deel­nemende kerken, de kunstenaars, voorgangers, vrijwilligers en belangstellenden zijn hiervoor uitgenodigd en krijgen een afwisselend programma van gebed, muziek (samenwerking Effata en Firekerk) en toespraken met de sprekers: Cees Mechielsen, Geertje van Hoogdalem-Zomer en Johannes Deelstra.

Voorganger in de Hemelvaartviering was pastor Jacqueline van der Lee. De samenzang is met medewerking van cantor Wim Bloom en organist Patrick Oude Essink. Na de viering gaf Rudi Atman een inleiding over het kerkgebouw en vertelde dat het gaat om een octogonale hallenkerk met vrijstaande klokkentoren. Hierna onthulde Wilco van Hoogdalem, de kunstenaar, het beeld dat hij speciaal voor de Sint Joseph parochie t.b.v. het Feest van de Geest heeft gemaakt waarna hij uitleg gaf over de totstandkoming van dit beeld voorstellende de Drie-eenheid, Vader, Zoon en Heilige Geest die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.