Clicky

Radio-interview Arjen Uitbeijerse 'Ars Musica'

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen vrijdag, 11 april jl., was Arjen Uitbeijerse samen met enkele leden van Ars Musica te gast bij omroep Zuidplas waar presentator Gerard van Doodewaard met hen srprak over het concert van 19 mei a.s.

Het beloofd een een heerlijke avond Italiaanse barokmuziek te worden aldus Arjen Uitbeijerse . "Dat is wat dit concert belooft te worden. Centraal staan drie grote geestelijke vocale werken van de Italiaanse meester Antonio Vivaldi: Magnificat, Credo en Gloria.

Ze zijn net zo veelzijdig als Vivaldi zelf. Als priester was hij werkzaam in de kerk, maar als violist en componist was hij verbonden aan een meisjesweeshuis in Venetië, het Pio Ospedale della Pietà. Voor de jonge bewoners van dit tehuis schreef hij de prachtigste composities, die op 19 mei a.s. ten gehore worden gebracht door de jonge en getalenteerde zangers van Ars Musica Jong Concertkoor, begeleid door het eveneens jonge en ambitieuze Ars Musica Orkest. Het geheel staat onder leiding van Arjen J.A. Uitbeijerse."
 

Het hele interview kunt u onder dit artikel beluisteren. Zie ook Viva Vivaldi ~Ars Musica Jong Concertkoor en Orkest