Clicky

Beeldentuin 2018 van start

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen zondagmiddag ging met een rondleiding de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant van start. Niet alleen de hoeveelheid kunstenaars, maar ook de kwaliteit is in de afgelopen vijf jaar groter geworden.

Er nemen tien gerenommeerde kunstenaars aan deel, waaronder de Stolwijkse Ineke van Dijk. Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld zijn daarom ook trots op het resultaat. 'Het loodzware monumentale werk van Ineke van Dijk moest met speciaal transport moest worden aangevoerd', vertelt Bart Belonje. 'De kosten die daarmee gemoeid zijn, zijn in verhouding tot de zes weken die het werk wordt tentoongesteld erg hoog. Daarom hebben we afgesproken dat het tot en met 2019 op het Leefgoed blijft staan, zodat de bezoekers er langer van kunnen genieten.'

Andere kunstenaars zijn: Peter Baaijens, Nell Boerma, Renée du Clou, andréa Dogterom, StanHill, Kerhan, Conny Paap, Jacqueline Specken en Rieke van der Stoep. Alle achtergronden van de deelnemende kunstenaars vindt u via www.leefgoed.nl/agenda/beeldentuin-2018 en via de QR-codes bij de werken op het Leefgoed.

Naast deze tentoonstelling kunt u het werk bekijken dat permanent op het Leefgoed staat: landart, poëtische teksten uit cortenstaal gesneden en beelden. De Beeldentuin vindt u tussen de werkhaven van Ver-Hitland en Park Hitland. Ze is tot en met 1 juli gratis te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur. Groenendijk 325. Gratis parkeren bij Restaurant & theehuis De Dames.

Foto: De kunstenaars vertelden het publiek over hun werk tijdens de wat druilerige opening op Moederdag