Clicky

TC Nieuwerkerk met één been in play-offs

Copyright Omroep Zuidplas

Op het tennispark aan het Britsezoom behaalden de heren van TC Nieuwerkerk opnieuw een knappe overwinning, dit keer op middenmoter Arnolduspark.

De tot nu toe ongeslagen Nieuwerkerkers staan nu zelfs vier punten voor op de nummers twee en drie van de Heren Eredivisie. Met nog twee wedstrijden te gaan een mooi uitgangspunt voor de play-offs! Guy den Heijer beet de spits af tegen kopman David Pel. De goed in vorm zijnde Den Heijer ging niet zo lekker van start, maar naar mate de partij vorderde kreeg hij meer grip op het spel van zijn tegenstander en won in drie sets (3-6 7-5 6-3). Ook de tot nu toe ongeslagen Stephan Fransen(foto's) bewees opnieuw zijn klasse. In twee sets gunde hij Ingmar Zwagerman slechts twee games (6-2 6-0). De van een polsblessure herstelde Bart van den Berg trof een zware tegenstander in oud-international Dennis van Scheppingen. De 42-jarige Van Scheppingen, die in zijn carrière elf challengertoernooien won en in 2004 72e op de wereldranglijst stond, liet Van den Berg en het publiek met diverse weergaloos mooie acties zien dat hij het kunstje nog steeds beheerst en de betere was in de partij (2-6 3-6).

Ook Yoran Verschoor had in de 17-jarige Deney Wasserman een pittige tegenstander. Het jeugdig talent won begin dit jaar o.a. twee ITF toernooien tot achttien in Praag en Kroatië, waarmee hij de top honderd van de ITF junior (wereld)ratinglijst instroomde. Het werd een mooie partij die lang gelijk opging. Na een verloren eerste set stond de ervaren Verschoor in de tweede set steeds een game voor, maar verloor deze uiteindelijk in een tie-break (4-6 6-7). Met een 2-2 tussenstand kon het nog alle kanten op. Maar na twee mooie dubbels, waarbij Verschoor/Den Heijer knap een supertiebreak wonnen van Van Scheppingen/Bergman en ook Fransen/Camfferman in twee sets sterker bleken dan Pel/Hommel kwam de eindstand op 4-2. Hiermee blijft de ongeslagen status van TC Nieuwerkerk overeind en komt deelname aan de play-offs steeds dichterbij.