Clicky

Mathieu de Jong vertrekt bij De IJssel

Copyright Omroep Zuidplas

Heren 1 assistent trainer Mathieu de Jong vertrekt aan het einde van dit seizoen bij NHC De IJssel.

De Jong was sinds dit seizoen assistent trainer van Willem Kauffmann bij de Heren 1 van NHC De IJssel. Daarvoor was De Jong twee jaar assistent trainer bij het vlaggenschip van de IJssel dames.

De Jong gaf aan Omroep Zuidplas aan het te betreuren dat hij en de clubleiding niet tot een akkoord konden komen. Het financiele plaatje en het toekomstbeeld dat de club aan De Jong had geschetst, leidde niet tot tevredenheid bij de vertrekkend assisitent coach. 'Ik vertrek met pijn in het hart bij club, want De IJssel is wel echt mijn club. Maar helaas moet je soms beslissingen nemen die niet leuk zijn, maar wel binnen mijn vorm van ambitie liggen'. De Jong wil dit seizoen proberen zo goed mogelijk te eindigen met de heren. Wat De Jong voor het komende seizoen gaat doen, is nog niet bekend. 'Er zijn gesprekken gaande met andere clubs, maar dat bevindt zich nog in een beginstadium'.

De Jong is ook nog hoofdcoach bij de MB1 van Leonidas. Dit zal De Jong ook komend jaar blijven doen.