Clicky

Pastor Bosman 40 jaar inspirator R.K. Geloofsgemeenschap Moerkapelle –Zevenhuizen

Copyright Omroep Zuidplas

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat pastor André Bosman voorganger werd, reden voor een extra moment van aandacht, voor dankbaarheid voor wie hij is en wat hij voor vele mensen heeft betekend en nog steeds mag betekenen. 

André Bosman is een bescheiden man met een verlegen lach, die eerder zwijgzaam dan roepend is en met wijsheid en volle inzet en grote trouw zijn werk doet.

In het begin (1978) was het voor de geloofsgemeenschap Moerkapelle –Zevenhuizen wel even wennen, maar langzaam aan raakte men steeds meer met elkaar vertrouwd, André Bosman en de R.K. Gemeenschap. Nu anno 2018 is hij nog steeds de grote inspirator en kunnen zij hun geloofsgemeenschap niet voorstellen zonder ‘hun’ André.

Bosman liet zich onlangs nog ontvallen dat hij zich thuis voelt bij zijn ‘eigen club Rooms Katholieke Gemeenschap Moerkapelle- Zevenhuizen’, zowel als voorganger als in de persoonlijke contacten.  De geloofsgemeenschap kijkt uit naar zijn overwegingen die origineel en diepzinnig zijn en altijd ingebed in de realiteit van het alledaags bestaan.

André inspireert de gemeenschap en houdt hen scherp en staat altijd open voor de dialoog. Alle reden voor een feestelijke eucharistieviering op die op zondag 20 mei, eerste Pinksterdag plaatsvind om 10.15 uur in Dorpshuis Swanla, Burgemeester Klinkhamerweg 86, te Zevenhuizen.