Clicky

Subsidie voor ''Voorleesexpress''

Copyright Omroep Zuidplas

Bibliotheek De Groene Venen is verantwoordelijk voor het project “VoorleesExpress". De Voorleesexpress richt zich op kinderen in taalarme gezinnen.

Kinderen en gezinnen die meedoen met de VoorleesExpress krijgen een extra taalimpuls via een voorlezer aan huis, waarmee o.a. de Voorschoolse Educatie op de peuteropvang wordt verstrekt en de startpositie van het kind op de basisschool steviger wordt. Ouders betalen voor de VoorleesExpress een kleine eigen bijdrage.

Daarnaast stimuleert de voorlezer het bibliotheekbezoek voor het hele gezin en leidt ouders (zo nodig toe) naar andere taalprojecten van de bibliotheek. Verder heeft de voorlezer een extra paar ogen achter de voordeur en daarmee een signalerende en verwijzende functie. De gemeente heeft de Voorleesexpress tussen 2016-2018 gesubsidieerd in het kader van de bestrijding van onderwijsachterstanden en Voor- en Vroegschoolse Educatie. Op grond van de financiële en inhoudelijke verantwoording over 2016 en 2017 en de nieuwe begroting voor 2018 en verder heeft het college besloten een voorschot te verlenen voor 2018, en voor 2019 en verder in overleg te treden met de bibliotheek. Bij elkaar gaat het om een bedrag van bijna 35.000 euro(inclusief bevoorschotting 2018).