Clicky

Journalist Stijn Fens spreekt in Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

In het kader van het Feest van de Geest 2018 is Stijn Fens gevraagd om een lezing te houden in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Stijn Fens is een bekende TV persoonlijkheid van ‘Brandpunt’, ‘Kruispunt’ en ‘Tussen Hemel en Aarde’. Sensationeel voor hem was dat hij in 2015 het bericht kreeg om - namens de Straat­krant - de Paus te mogen interviewen iets wat vele gerenommeerde kranten niet lukt.

De Utrechtse straatverkoper Marc zou meegaan. Hem werd alleen verteld dat hij een belangrijk persoon mocht interviewen. Lang dacht Marc dat het om Johan Cruijff ging, maar toen hij hoorde dat ze naar Rome gingen, wist hij direct dat het om de Paus ging.

Stijn Fens leerde daar Paus Franciscus ook als mens kennen. Durft nu ook de Paus te omschrijven als traditioneel, temperamentvol, toegankelijk en ook een “eigenheimer” en soms een “macho“. Wat kunnen wij leren van deze geliefde Paus? Zijn credo behelst: barmhartigheid, maatschappelijke inzet en volksreligiositeit. Ga de straat op, omhels de wereld en zie de kerk als een veldhospitaal.

De lezing duurt ± 1,5 uur inclusief pauze. Daarna is er gelegenheid om met Stijn in gesprek te gaan. Stijn Fens gaat u een boeiende ochtend bezorgen over zijn gesprek met de paus en zijn uitgebreide kennis van het Vaticaan!!