Clicky

Een mooie plant in ruil voor een tegel

Copyright Omroep Zuidplas

Groene tuinen zijn belangrijk! De gemeente en Willemstein Hoveniers willen daarom op 2 juni de bewoners van de wijk Zuidplas enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen.

Op 2 juni a.s. organiseren Willemstein Hoveniers en de gemeente Waddinxveen de eerste actie van Operatie Steenbreek in de wijk Zuidplas. Bewoners kunnen van 10:00 uur tot 14:00 uur een tegel uit hun tuin inleveren bij de gemeentetent aan de Zuidplashof.  In ruil daarvoor zet Willemstein Hovenier een mooie gratis plant terug in uw tuin.
Wethouder Gezina Atzema is om 10.00 uur aanwezig om de aftrap te geven voor deze actie.

Waarom deze actie?
Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren. Daarnaast zorgen versteende tuinen ervoor dat het water, na een heftige regenbui, minder gemakkelijk weg kan lopen. Het resultaat is een enorme druk op het riool en wateroverlast in de buurt. Daarom de actie:  plant erin, tegel eruit. Tijdens de actie kan men informatie en adviezen krijgen over het vergroenen van de tuin.

Een tuinmetamorfose te winnen
De gemeente en Willemstein Hoveniers verloten op 2 juni één gratis tuinmetamorfose in het kader van Operatie Steenbreek. Bewoners kunnen voor 30 mei een foto van hun huidige tuin mailen naar duurzaamheid@waddinxveen.nl of delen via www.facebook.com/duurzaamwaddinxveen.

Waarom de wijk Zuidplas?
Er is gekozen voor de Zuidplas omdat dit een laaggelegen wijk is in Waddinxveen. Het wateroverlast is daar daarom wat groter dan in andere wijken. Dit is de reden dat we ervoor gekozen hebben om de eerste actie in Zuidplas te starten.
Bij een vervolgactie wordt er een andere wijk in Waddinxveen gekozen.