Clicky

VV Capelle pakt drie punten in Volendam

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft in en tegen Volendam na een zeer spannende tweede helft, waarin werd geknokt voor iedere meter met 3-1 gewonnen tegen Jong FC Volendam.

Bij rust stond men met 1-0 achter. Een ontsnapping zonder p/d wedstrijden blijft nu nog tot de mogelijkheden behoren, al moet er dan zelf worden gewonnen van Spijkenisse en moet ONS Sneek punten verspelen tegen Jong Groningen. Maar dat is voor volgende week.

De personele problemen voor Capelle stapelen zich op. In de toch al volle ziekenboeg kwamen deze week ook Dave v.d. Steen en Omar Shee terecht en het is vrijwel uitgesloten, dat zij dit seizoen nog in actie komen. Trainer Timmers kan bijna een elftal formeren met geblesseerde spelers.

Jong Volendam tikte er in de eerste helft lustig op los en Capelle had het erg moeilijk om zich staande te houden. Een goal kon bijna niet uitblijven. In de 10e minuut een kopbal op de lat, twee minuten later een redding met de voet van keeper Bradly vd Meer en in de 19e minuut net naast. Pas in de 24e minuut was het eerste schot op het Volendam doel van Capelle. Toch had Capelle tegen de verhouding in op voorsprong kunnen komen, maar eerst ging een bal van Angelmo Vyent voorlangs en Boris Letterie schoot een bal niet tussen, maar naast de paal. Angelmo raakte ook bij een poging nog de paal!

In de 31e minuut was het dan toch verdiend raak voor Volendam. Er werd voor rust verder niet meer gescoord voor de rust.

Capelle kwam bijzonder fel uit de startblokken in de 2e helft en dit resulteerde al in de 49e minuut in een prachtige goal van topscoorder Olaf van der Sande, die voor de gelijkmaker zorgde. Capelle kreeg grip op het spel en ook enkele kansen en kansjes, maar de grootste kans was er in de 58e minuut voor Vyent, maar die schrok op 8 meter van de goal zo, dat hij de bal zeer zacht op de keeper richtte en die kon makkelijk oprapen.

Ook in de 65e minuut ontsnapte Volendam, een kopbal van Boris Letterie ging via de keeper op de lat en over. Even daarvoor een geval van eerst voordeel en dan toch later affluiten, Capelle kreeg i.p.v. een vrije trap op 18 meter, een vrije trap rond de middellijn. Protesteren leverde Bradly van der Meer onnodig geel op en na 67 minuten kritiek op de grensrechter van Jorn van Lunteren, ook geel, achteraf een hele dure. De bal wilde er maar niet in, ook na diverse schoten op doel in de 69e minuut was Olaf de laatste die de bal voor z’n voeten kreeg, maar weer naast.

Toch kwam in de 74e minuut Capelle op een meer dan verdiende voorsprong. Op een kleine 25 meter van het doel kreeg Capelle een vrije trap. Good-old Gertjan Rothman deed wat hij in het verleden vaak klaarde. De bal verdween onhoudbaar voor de keeper in de kruising. Een juweel van een goal.

Toch gaf Volendam niet op en toen Jorn van Lunteren in de 80e minuut tegen een rode kaart aanliep werd het nog spannender. Even later kwam Stefan Dams in het veld voor Letterie en even later verliet ook Angelmo het veld voor Simonis. Bradly van der Meer hield Capelle met enkele mooie reddingen op de been, maar het bleef hachelijk.

Enkele minuten voor het einde een prachtige pass op de sprintende Olaf van der Sande en die liet de keeper geen kans, scoorde zijn 2e en Capelle’s derde goal. Nog één keer moest Bradly handelend optreden, hij tikte een hard schot net onder de lat over.

Al met al een verdiende overwinning van een hard werkend Capelle en volgende week zal eerst zelf gewonnen moeten worden van in degradatienood verkerend Spijkenisse en dan hopen dat ONS Sneek niet meer dan één punt zal halen tegen Jong Groningen. De kans erop is aanwezig, dus aangezien in voetbal niets onmogelijk is, met z’n allen er voorgaan volgende week zaterdag thuis.