Clicky

Omroep Zuidplas doet 'Rondje Pinkst’Art 2018'

Copyright Omroep Zuidplas

De Stichting Beeldende kunst Zuidplas heeft afgelopen weekend de negentiende Pinkst’Art expositie georganiseerd. Circa 50 kunstenaars exposeerden op diverse plaatsen hun werken. Omroep Zuidplas bezocht diverse locaties.

Als je onwetend ben wat er zoal aan kunst wordt gemaakt in Zuidplas is dit een gelegenheid bij uitstek om daar kennis mee te maken. En om eerlijk te zijn lukt je dat niet op 1 expositiedag. Het is dan ook niet gelukt in dit bestek alle kunstenaars langs te gaan. Op www.pinkstart.nl vindt u alle deelnemers.

Omroep Zuidplas heeft 2 locaties in Moerkapelle bezocht (ateliers Ingrid Bovekerk-v.d.Vlugt en atelier Anna), in Zevenhuizen het dorpshuis Swanla, In Nieuwerkerk de locatie Moz-Art en Mast en open Atelier en in Moordrecht Vakgarage ’t Centrum en het atelier Inge Burgerhout.
Met excuses aan de deelnemers die niet bezocht zijn.

Het is haast onvoorstelbaar wat er aan kunstzinnigs wordt geproduceerd in Zuidplas en omgeving. Schilderen, tekenen, fotografie, keramiek, beeldhouwen, sculpturen, sieraden, metaallasobjecten, glaskunst, Tiffany, mozaïek, tassen; het komt allemaal langs op zo’n rondje Pinkst’Art. Ook op de website van SCNZ is informatie te vinden.

Voor Omroep Zuidplas was het niet meer dan een kennismakingsrondje en ongetwijfeld komen er in de (nabije) toekomst meer gelegenheden om nader op deze kunstuitingen in Zuidplas nader in te gaan.

Er zijn foto’s gemaakt om een impressie te geven. Het is evident dat het goed fotograferen van kunst tijd en voorbereidingen vergt om de kunst goed tot zijn recht te laten komen en er in technische zin het nodige is aan te merken op de foto’s. Maar het geeft wel een beeld dat er veel te vinden is in onze gemeente.

En daarnaast is het ook goed te vermelden dat meerdere kunstenaars ook les geven. Dus als er interesse is om zelf artistieke gaven te ontwikkelen dan bieden meerdere kunstenaars daar ook gelegenheid voor.

De foto’s om een beeld te geven zijn te vinden als album op onze Facebook pagina.