Clicky

Groeneweg blijft in race voor de titel

Copyright Omroep Zuidplas

Door een 5-1 overwinning op VFC uit Vlaardingen blijft de ploeg van René van Beek in de race voor de titel in de tweede klasse D.

Zondag heeft v.v. Groeneweg gedaan wat het moest doen om uitzicht te blijven houden op de titel in de tweede klasse D. Het devies voor de Zevenhuizenaren was simpel, veel scoren en hopen dat concurrent GLZ/Delfshaven punten zou morsen, of met een klein verschil zou winnen. Het aspect dat Groeneweg in eigen hand had, werd gedaan, de Zevenhuizenaren, die al zeker zijn van play-off-voetbal, maakten maar liefst vijf goals tegen VFC.

Enige angst was er wel voor de tegenstander, VFC won vorige week verrassend met 2-0 van GLZ/Delfshaven, waardoor Groeneweg op een gelijk aantal punten kwam met de Rotterdamse club. Het doelsalde van GLZ bleef echter beter, het verschil met Groeneweg is 8 doelpunten. 

Die angst voor VFC bleek na afloop overbodig. In een moeizame eerste helft scoorde Groeneweg tweemaal. na rust stootte de ploeg door naar vijf doelpunten, terwijl de Vlaardingers slechts een doelpunt wisten te maken. Grote man in de aanval van Groeneweg was Joey Grootscholten, die door zijn hattrick de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen. Maurice Eckhardt, die nog een jaar door zal gaan bij v.v. Groenweg, maakte zijn negende goal van het seizoen en Robin Zuierveld schoot zijn totaal naar 15 doelpunten. 

Na afloop bleef het op sportpark Van 't Verlaat nog lang gezellig, mede door het feest dat was georganiseerd voor de sponsoren. Het gesprek van de dag zal aankomende week dan ook gaan over Groeneweg en haar mogelijkheden om aankomende week te winnen in Gouda tegen ONA. Live verslag van die wedstrijd hoor je uiteraard bij IJssel-sport, met Philip van Es.