Clicky

v.v. Nieuwerkerk (za) reduceert titelkansen CKC

Copyright Omroep Zuidplas

De ploeg van trainer Ron Luijten levert voor de tweede week op rij een goede prestatie tegen de koploper.

Voor v.v. Nieuwerkerk stonden weinig belangen op het spel. De zaterdagafdeling van de Nieuwerkerkers doen niet meer mee om de strijd voor promotie. Het enige dat nog voor Nieuwerkerk zou kunnen tellen is het goede gevoel dat men mee kan nemen naar volgend seizoen als Nieuwerkerk wil promoveren. Een heel ander verhaal was dat bij CKC. De Capelse club is in een hevige strijd verwikkeld met FC IJsselmonde om de titel. Een overwinning was noodzakelijk om de kans op de titel zo groot mogelijk te houden. Nieuwerkerk gooide echter roet in het eten van de zwart-witten door de koploper op 1-1 te houden op sportpark 't Veer in Capelle.

Nieuwerkerk hielp CKC vorige week nog door met 2-2 gelijk te spelen tegen FC IJsselmonde en zo CKC de koppositie in de vierde klasse te bezorgen. Dat de ploeg van Ron Luijten CKC geen handje zou helpen richting de titel werd al vroeg in de eerste helft duidelijk. Na enkele kansen voor CKC nam Nieuwerkerk het initiatief in de eerste helft over en creëerde enkele goede mogelijkheden. Helaas voor het publiek resulteerde dat niet in doelpunten. Het meest curieuze moment van de eerste helft kwam in minuut 31 toen eerst Wesley van der Dries één-op-één afstormde op CKC-doelman Perry Heyser met laatst genoemde als winnaar. Nog geen tien seconden later kreeg CKC-spits Qrushinco Rosina een identieke kans oog in oog met de 15-jarige doelman van Nieuwerkerk Alec Schoneveld, ook hier bleek de doelman sterker dan de aanvaller. 

Na rust trok CKC direct ten aanval, het moest immers winnen om de titelkansen zo groot mogelijk te houden. Kans op kans werd verprutst door de Capelle Kralingen Combinatie, waarna de aloude voetbalwet 'als je zelf niet scoort doet scoort de tegenstander' opging. Wesley van der Dries kon vrij aanleggen voor de CKC-goal en faalde niet. CKC bleef aandrukken, wisselde verdedigers voor aanvallers en kreeg pas laat in de tweede helft loon na werken. Centrale verdediger Sebastiaan Kooijman kopte een voorzet van links in de verre hoek nadat de verder geweldig keepende Alec Schoneveld onder de bal door dook. 

Nieuwerkerk wacht komende week de thuiswedstrijd tegen directe concurrent LMO. De zesde plek in de vierde klasse staat in die wedstrijd op het spel. CKC reist aankomend weekend af naar Bergambacht. Niet om zelf te voetballen, CKC is immers klaar doordat PKC'85 uit de competitie is gehaald, maar om te kijken of Bergambacht wint van FC IJsselmonde. Alleen dan pakt CKC de titel.

Cover: Philip van Es