Clicky

Zomerconcert in Franse stijl door Symfonie Orkest Midden Holland

Copyright Omroep Zuidplas

Op 2 juni 2018 zal het zomerconcert van Symfonie Orkest Midden Holland in de St. Josephkerk te Nieuwerkerk a/d IJssel in het teken staan van het vakantie-gevoel.

Het orkest, onder leiding van dirigent Ghislain Bellefroid, neemt u graag mee naar de Franse zon. Medewerking wordt verleend door muziektheater “Jolie Coeur” met hun geheel eigen vertolking van prachtige Franse chansons. Harpsoliste Sophie Oltheten, die diverse prijzen won, waaronder het Prinses Christina Concours, zal samen met SOMH het prachtige Morceau de Concert van Camille Saint-Saëns uitvoeren.

Na de pauze speelt het orkest delen uit de bekende en lichtvoetige l”Arlesienne-suites van Georges Bizet, afgewisseld met optredens van “Jolie Coeur”.

Met deze prachtige werken, de aansprekende combinatie met “Jolie Coeur”, harpiste Sophie Oltheten en ons orkest belooft het weer een mooie avond te worden, waarop wij u graag ontmoeten.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 2 juni 2018 in de St. Josephkerk, Kerklaan 20, 2911 AD Nieuwerkerk a/d IJssel. De aanvangstijd is 20.00 uur.

Via de site van het orkest www.somh.nl kunt u kaarten à € 10,00 voor het concert bestellen (kinderen tot 12 jaar € 5,00). Aan de deur zijn de kaarten € 12,50.

Symfonie Orkest Midden Holland (SOMH) is hét multifunctionele orkest van onze regio. Met jeugdig elan voert SOMH moderne en klassieke werken uit, vaak in combinatie met andere kunstvormen zoals toneel, schilderkunst, film en dans. Dit geweldige orkest bestaat uit ongeveer 25 leden en is gericht op gevorderde amateurs en semi-professionele musici. Tevens biedt het orkest diverse leerstoelen voor talentvolle musici onder 16 jaar. Met haar concerten weet zij telkens weer de harten van jong en oud te raken.

Danny Govers sprak hierover met Manja Knegjens, die fagot bespeelt van het Symfonie Orkest Midden Holland: