Clicky

Molenaar Johan Ottevanger valt in de prijzen als één van de beste molenbiotroopbeheerders in Zuid-Holland

Copyright Omroep Zuidplas

Vanochtend(donderdag) nam Johan Ottevanger, onze molenaar van de Bovenmolen (molen nr. 4) van onze molenviergang in de Tweemanspolder, zijn prijs als beste Molenbiotoopbeheerder 2017 in het cultuurcentrum Scheltema te Leiden in ontvangst.

Deze welverdiende prijs kreeg hij o.a. voor zijn aanhoudende inzet om de unieke molenbiotoop van de Tweemanspolder te bewaren en te beschermen. Zo kreeg Johan het in 2017 uiteindelijk voor elkaar dat de hoge begroeiing bij het veilingterrein aan de overzijde van de Rotte, die het windrecht van de molens nr 3 en 4 belemmerden, werd verwijderd. Ook de bomenrij langs de A12 blijft een voortdurende zorg van deze onmiskenbare molenaar in hart en nieren! Wij zijn als Stichting dan ook zeer trots op deze molenaar, die met een onvermoeibare en soms onnavolgbare inzet de molenviergang en de bijbehorende biotoop in stand weet te houden en zo veel als mogelijk in de oude staat weet te herstellen. Dat valt niet altijd mee en kan feitelijk alleen met succes worden volbracht als je de tanden er ook echt diep in zet. Een inzet, die Johan wel toe te vertrouwen is.......