Clicky

Capelse basisschoolleerlingen doen verkeersexamen

Copyright Omroep Zuidplas

Komende dinsdag 29 mei geeft wethouder Dick van Sluis het startsein voor het landelijk fiets verkeersexamen in onze gemeente.

Zo’n 450 leerlingen van 12 Capelse basisscholen doen deze week een praktijkexamen. Het schriftelijk examen haalden zij al eerder. Nu kunnen ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde regels kunnen toepassen.

Van Sluis: “Het is belangrijk dat kinderen weten hoe ze veilig in het verkeer moeten handelen. Straks als ze naar de middelbare school gaan, fietsen ze vaak verder en hebben ze te maken met drukker verkeer. We willen hiermee voorkomen dat scholieren betrokken raken bij verkeersongelukken.”

De kinderen van groep 7 en 8 hebben de route tenminste éénmaal geoefend. Hierdoor kunnen ze hun volle aandacht richten op het toepassen van de verkeersregels. In oranje hesjes leggen de leerlingen een route af, die door hun woon- en schoolgebied gaat. Op diverse punten op het parcours beoordelen vrijwilligers hun verrichtingen. Na afloop krijgen ze een verkeersdiploma.