Clicky

VV Capelle moet handhaving via play-offs afdwingen

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft een unieke kans gemist om zich op de laatste dag van de competitie veilig te spelen.

In een zeker van Capelle zijde matig duel verloor men op eigen terrein verdiend met 1-2 van een feller en zeker doeltreffender Spijkenisse. Spijkenisse zal nu evenals Capelle nacompetitie gaan spelen. Magreb en ACV zijn gedegradeerd. Voor Capelle is het extra zuur, dat juist tegen deze ploegen 6 punten werden verspeeld.

Capelle begon weliswaar aanvallend, maar het was vaak te onsamenhangend en vele passes kwamen niet aan of waren te moeilijk voor de medespelers om er iets goeds mee te doen. Een heel makkelijk gegeven vrije trap, door de niet altijd even sterk leidende scheidsrechter maakte het voor Capelle allemaal nog moeilijker,. De bal werd niet goed verdedigd, Bradly van der Meer leek de bal nog te kunnen keren, maar Spijkenisse leidde met 0-1 en kon nog verder gaan leunen en bleef loeren op counters.

Capelle kreeg enkele kleine kansjes, maar Spijkenisse had meer recht op een goal, maar gelukkig voor Capelle waren ook zij niet goed in de afronding. De rust werd met 0-1 bereikt.
Na rust een zelfde beeld, Capelle even iets beter, maar tot echte kansen kwam men nauwelijks. In de 12e minuut na rust een goede actie van Olaf van der Sande, maar hij schoot in het zijnet. Een voorzet naar een vrije medespeler was wellicht meer kansrijk geweest.

Capelle bleef de aanvallende ploeg, maar juist de counters van Spijkenisse werden door de grote ruimte die ze kregen erg link. In de 79e minuut leek het tij voor Capelle te keren, want Sandin Avdic maakte de 1-1. Iedereen wachtte op het echte offensief van Capelle, maar meteen na deze gelijkmaker opnieuw een grote kans voor Spijkenisse, maar die werd gemist. In de 83e minuut viel het doek voor Capelle. Juist ex Capelle speler Jardim zorgde voor de 1-2 van Spijkenisse. Hij liet twee spelers van Capelle de hielen zien en krulde de bal over de keeper in de uiterste bovenhoek. Een prachtige goal, maar voor Capelle was het seizoen hiermee definitief over, want rechtsreeks behoud zat er niet meer in.

Vanaf dinsdag wacht de zware taak om in minimaal 4, mogelijk zelfs 5 wedstrijden zich alsnog veilig te spelen, maar een doemscenario kan betekenen, dat men na twee wedstrijden is gedegradeerd. Met de vele blessures en de reeks zware wedstrijden, die z’n tol beginnen te eisen is er nauwelijks een compleet fit elftal op de been te brengen.
Maar dinsdag begint alles opnieuw en volgende zaterdag op eigen terrein de terugwedstrijd.