Clicky

Nieuwe predikant voor De Lichtkring

Copyright Omroep Zuidplas

Henco Lopers zal op 17 juni door ds. Wim de Groot, oud predikant van De Lichtkring, bevestigd worden als predikant. In deze dienst die om 10.30 uur begint zal hij meteen ook intrede doen.

Voor Lopers is Nieuwerkerk aan den IJssel zijn vierde predikantsplaats. De 45 jarige predikant begon zijn loopbaan in 2003 in Nieuwegein. Vervolgens werd hij in 2008 verbonden aan de gemeenten van Langerak en Hardinxveld-Giessendam, vanwaar hij in 2014 vertrok naar Hoogezand-Sappemeer.

Het is een passie van Henco om mensen aan God en aan elkaar te verbinden. In de zondagse diensten gaat hij met enthousiasme voor, om mens en God dicht bij elkaar te brengen. Ook kenmerkt zijn pastorale begeleiding zich door oog voor de mens, die liefde, troost, herstel en bovenal de nabijheid van God mag ontvangen. In zijn pastorale werk put Henco dankbaar uit de kennis en ervaring die hij heeft opgedaan als supervisor en coach.

Zijn verlangen voor De Lichtkring is om jong en oud aan God en aan elkaar te verbinden. Dat de gemeente een plek van rust en liefde mag zijn. Waar zowel leden als niet-leden zich welkom en thuis voelen.