Clicky

Miriam Swart keert terug in selectie CKV Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De Technische Commissie (TC) van CKV Nieuwerkerk is blij met de terugkeer van Miriam Swart (25) in de selectie van CKV Nieuwerkerk.

Miriam heeft al eerder een lange periode bij Nieuwerkerk gespeeld nadat ze als 15-jarige de overstap maakte vanuit Korbis. Na een uitstapje bij DVO en een periode zonder korfbal speelt Miriam al weer enige tijd in Nieuwerkerk 3. De TC en de technische staf zijn, net als Miriam, enthousiast over haar keuze om weer aan te sluiten bij de selectie!

In het seizoen 2008-2009 sloot Miriam Swart als 15-jarige aan bij de A1-selectie van CKV Nieuwerkerk. Ze kwam over als een groot talent van Korbis uit Waddinxveen. In haar eerste jaar eindigde Nieuwerkerk A1 hoog in de A-hoofdklasse. Miriam speelde toen met huidige selectiespelers als Rick van Horik en Tim Nome en was ook enkele seizoen jeugdinternational. Na een tweede jaar in de A1 maakte Miriam de stap naar de senioren. Met Nieuwerkerk 1 speelde Miriam enkele succesvolle seizoenen. Zo maakte ze deel uit van het vlaggenschip dat in het eerste zaalseizoen in sporthal de Kleine Vink net de promotie naar de Hoofdklasse misliep. Vanwege haar studie en werkzaamheden in Utrecht bouwde Miriam bij Nieuwerkerk rustig af. Via het tweede team nam ze afscheid van Nieuwerkerk. Als basisspeler had ze overigens nog wel een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Nieuwerkerk 1 in de Overgangsklasse op het veld in 2014.

Helemaal afscheid nemen van Nieuwerkerk was toch lastig voor Miriam, want het seizoen daarna was ze als algemeen reserve toch weer betrokken bij de selectie. Een seizoen later was dat over, want Miriam maakte de stap naar topclub DVO in Bennekom. Ze speelde daar enkele wedstrijden in de Korfbal League. Inmiddels was Miriam afgestudeerd en werkzaam als fysiotherapeut. Dat viel niet meer te combineren met het spelen van topkorfbal en na één seizoen in Bennekom nam ze ook daar afscheid om vervolgens een korfbalpauze van anderhalf jaar in te lassen.

Met ingang van dit seizoen konden we de inmiddels 25-jarige Miriam toch weer verwelkomen op de Nieuwerkerkse velden. Samen met oud-selectiegenoten Jose, Joyce, Brenda, François en Matthijs speelt zij sinds de zaal in Nieuwerkerk 3. Daar heeft Miriam het plezier in korfbal en haar drive weer helemaal teruggevonden. Haar kwaliteiten staan nog steeds buiten kijf. En daarom zijn de TC en de technische staf in gesprek geraakt met Miriam over volgend seizoen. Dit heeft ertoe geleid dat Miriam in augustus weer aansluit bij de selectie van CKV Nieuwerkerk.

Met de eerder aangekondigde komst van Laura v.d. Linden en de terugkeer van Emma Collée en Miriam Swart is de selectie van CKV Nieuwerkerk ook op het damesvlak weer op de gewenste sterkte.

De selectie van CKV Nieuwerkerk voor het nieuwe seizoen bestaat uit de volgende dames:
Lotte Dingjan, Babette Blok, Rosanne Lansbergen, Miriam Swart, Cathy van Horik, Emma Collée, Laura van der Linden, Eva Boeter, Tess Collée en Lisette Datema.

Bij de heren zien we Bob v.d. Weijden, Dani Hoogendoorn, Jasper Marck, Kenneth de Ronde, Koen Collée, Nathan Marck, Niels Stuurstraat en Rick van Horik volgend seizoen weer terug. Mike de Ronde sluit aan vanuit de A1, Bram Boeter vanuit het derde en Mats Rodenburg komt over van Dalto.

Coaches van Nieuwerkerk 1 blijven Leon Simons en Jan van Essen. Edwin Visser wordt de nieuwe coach. Begeleiding blijft in handen van Tom v.d. Enden en Edwin Dibbets. Nieuwerkerk is op zoek naar een nieuwe verzorger.