Clicky

VV Capelle zet eerste stap richting handhaving

Copyright Omroep Zuidplas

VV Capelle heeft zaterdag met 1-2 verloren van Excelsior31 uit Rijssen, maar over twee wedstrijden zijn ze toch als overwinnar uit de bus gekomen. Eerder won Capelle de uitwedstrijd met 4-1.

Dinsdag mogen ze in Hoornaar een volgende stap proberen te zetten naar het overleven van de 3e divisie. Spijkenisse is vandaag definitief gedegradeerd.

Capelle leek de wind mee te hebben en op een rustige middag af te stevenen, want na het missen van Bram van Eijk in de 2e minuut, kon Olaf van der Sande profiteren van een fout in de achterhoede van Excelsior en hij tekende voor de 1-0.

Wie had gedacht dat Excelsior het nu opgaf kwam bedrogen uit. Excelsior knokte voor alles wat ze waard waren en Capelle kreeg vrijwel geen grip op hun spel. In de 12e minuut een vrije trap, die slecht werd verdedigd en de bal werd feilloos in het doel gewerkt. Gelijke stand en nauwelijks 1 minuut later leek het al 1-2 te worden. Een domme en onnodige overtreding binnen de zestien leverde een strafschop op. De bal werd precies door het midden geschoten en Bradly van der Meer kon de bal pakken.

Bram de Bruin had in de 22e minuut de 2-1 voor Capelle op de schoen maar de keeper van Excelsior redde. Excelsior bleef de betere kansen houden, maar scoren werd er niet meer gedaan tot aan de rust. Capelle kon maar geen rust krijgen in het spel, er werd teveel gelopen en uiteindelijk werd de bal vrijwel iedere keer verloren.

In de tweede helft begon Capelle wat beter, maar dit duurde maar even. Na 5 minuten had Olaf van der Sande het duel in het slot moeten gooien, maar vanaf ongeveer 10 meter knalde hij hoog over. Excelsior kreeg ook enkele 100% kansen, maar ook zij konden het doel, niet vinden. Wilmer Kousemaker had in de 62e minuut opnieuw een 100% kans om Capelle op voorsprong te zetten, maar ook hij faalde.

Daarna was het eigenlijk alleen nog Excelsior dat de wedstrijd dicteerde. Capelle kwam er niet meer uit, iedere 2e bal ging verloren en het was wachten op de 1-2, die in de 72e minuut kwam. Er was net 2x gewisseld door Capelle Pape en Vyent kwamen in het veld en er was chaos achterin.

De regen maakte de sfeer op het sportpark nog bedrukter en het wachten was op de 1-3 van Excelsior met alle gevolgen van dien. Vrijwel geen enkele keer maakte Capelle gebruik van de enorme ruimtes, die er lagen. Steeds werden verkeerde keuzes gemaakt of de bal ging zoals bij enkele doeltrappen direct buiten het veld.

Het bleef sidderen voor iedereen die Capelle een warm hart toedraagt en uiteindelijk bleef de schade tot 1-2 beperkt, maar het vertoonde spel in de 2e helft, zeker de laatste 20 minuten was zeer zwak.

Dinsdag mag Capelle in Hoornaar laten zien tegen Stedoco, dat men recht heeft op een handhaving in de derde divisie, maar dan zal het spel stukken beter moeten zijn dan vandaag.

Mocht over twee wedstrijden de balans positief zijn, is volgende week zaterdag seizoen voorbij. Bij verlies over twee wedstrijden wacht de laatste kans tegen de verliezer van het duel tussen Hoek en Ajax. Nu maar hopen, dat de spelers in de komende twee wedstrijden alles zullen geven en handhaving zullen veilig stellen.