Clicky

TC Nieuwerkerk bereikt play-offs ongeslagen

Copyright Omroep Zuidplas

In de laatste wedstrijd van de eredivisie behaalden de heren van TC Nieuwerkerk een 3-3 gelijkspel tegen nummer twee TOP Papendrecht. Beide teams plaatsten zich met dit resultaat voor de play-offs bij DUNO in Doorwerth op 16 en 17 juni.

Guy den Heijer beet de spits af tegen Lennert van der Linden. Den Heijer, goed in vorm dit seizoen, won de eerst set. Hierna ging het over en weer en verloor hij de tweede set. Met wat meer concentratie kreeg hij weer meer vat op de partij en won deze in drie sets (6-2 4-6 6-3). Bart van den Berg maakte er een spannende partij van. Hij had in de tweede set twee setpoints, maar wist deze niet te verzilveren en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de dit seizoen nog ongeslagen Colin van Beem (4-6 6-7).

Jeroen Camfferman had weinig moeite met Wesley Visser (6-3 6-2). Yoran Verschoor moest daarentegen flink aan de bak tegen Glenn Smits. Na een verloren eerste set, kwam Verschoor aan het begin van de tweede set nog op voorsprong maar hield dit niet vol tegen een uitstekend spelende Glenn Smits (2-6 4-6). De dubbels werden vervolgens gedeeld.

Loting moet uitwijzen welke tegenstander TC Nieuwerkerk zal treffen tijdens de play-offs.

Foto: Jeroen Camfferman door Paul Verschoor