Clicky

Veelzijdigheid Emma Verkuyl beloond

Copyright Omroep Zuidplas

Met de Regionale zwemkampieonschappen van afgelopen weekend in het 50 m bad van Dordrecht nadert het einde van een mooi zwemseizoen voor de selectie van van Vliet/Barracuda.

De Barracuda zwemmers kunnen terug kijken op een heel goed toernooi. Alle zwemmers wisten hun seizoen beste tijden te verbeteren! Tevens was het één van de laatste mogelijkheden om een ticket binnen te halen voor de afsluiting van het jaar; De nationale Kampioenschappen. De beste prestatie kwam op naam van Emma Verkuyl(uiterst links op de foto) die alle vier de slagen goed beheerst waardoor er een geweldige wisselslag tot stand kan komen. Op het zware nummer de 400 meter wisselslag pakte de Moordrechtse in een geweldige race onverwacht het brons met een zeer mooi persoonlijke record van 5.43.60 en dook maar liefst 9 seconden onder de limiet voor deelname aan de Nationale kampioenschappen.. De laatste 100 meter vrijeslag was zelfs de snelste van het gehele veld met een fraaie tussen sprint van 1.12.4! En passant voegde zij er een derde plek aan toe op de 200 m rugslag en op het laatste zwemnummer, de 100 m vlinderslag, verraste zij met een tweede plek in een zeer snelle tijd van 1.16.09 wat ook een verbetering van het 8 jaar oude clubrecord betekende. Ook Anouque Berghuis (3e op de 100 m rugslag) en Emiel van Beusekom (2e op de 400 m wisselslag) wisten een podium plaats te behalen. Robin Pienaar Marit Huisman, Thomas en Amber Hesper Sanne Slof en Thijs Visser moesten genoegen nemen met een plek net naast het podium. Wel bracht Sanne Slot Het tweede clubrecord van het toernooi op haar naam op de 50 m vrijeslag in 32.05 en pakte l een startbewijs voor de Nationale Kampioenschappen . Nathan Vos zwom een zeer sterke 100 m vrijeslag en verbeterde zichzelf met ruim 5 seconden De dames estafette 4 x 100 m vrijeslag was het sluit stuk van het toernooi waarmee Iris van Berkel als startzwemster naar een mooi persoonlijke record racete in 1.05.52.