Clicky

Capelle zet stap richting handhaving

Copyright Omroep Zuidplas

Capelle heeft dinsdagavond in Hoornaar een stap gezet naar een verder verblijf in de derde divisie. Maar de strijd is nog niet gestreden

Na 90 minuten stond er 0-1 op het scorebord (dat niet werkte). Het zal nu zaak zijn thuis bij de les te blijven en Stedoco, dat vorige week thuis ook met 0-1 verloor, maar de zaak in de uitwedstrijd recht trok, geen kans te geven.
 
Stedoco is een fysiek sterke ploeg en Capelle had hiermee in de eerste helft toch af en toe moeite. De scheidsrechter liet erg veel toe, deed dat consequent aan beide zijden, maar af en toe had een overtreding toch wel bestraft mogen worden. In de eerste 15 minuten was het aftasten en tot echte kansen kwamen de beide ploegen niet.
 
In de 18e minuut leek Capelle op voorsprong te komen, een schot van Bram de Bruin werd door Wilmer Kousemaker met de hak verlengd, maar helaas geen goal. Daarna kreeg Stedoco enkele kansen, ook enkele corners, maar tot de rust bleef het 0-0. Capelle kreeg voor rust nog een mooie kans voor Olaf van der Sande, maar zijn schot werd door de keeper onschadelijk gemaakt.
 
In de tweede helft was Capelle de betere ploeg en kreeg meer grip op het spel van Stedoco, hoewel enkele counters van de gasten uit Hoornaar toch gevaarlijk waren. In de 10e minuut kreeg Angelmo Vyent een goede kans, maar zijn inzet belandde naast de paal. In de 20 minuut na rust was het wel raak. Bram de Bruin kreeg de bal van Jorn van Lunteren, speelde zich vrij en scoorde met een hele mooie bal in de verre hoek.
 
In de 28e minuut werd Bram de Bruin gewisseld en kwam Stefan Dams de verdediging versterken. Capelle leek recht te hebben op een strafschop, nadat Angelmo Vyent werd aangetikt in het strafschopgebied, hij probeerde nog door te gaan en de scheidsrechter liet de actie onbestraft. Even later leek Capelle opnieuw kans te maken op een strafschop, maar nu beoordeelde de scheidsrechter, terecht waarschijnlijk, dat de overtreding op Angelmo net buiten de zestien was gemaakt. De vrije trap werd door Gertjan in de muur geschoten.
 
Stedoco probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar veel kansen leverde het niet op. Capelle trachtte de boel te consolideren en ook in de 4 minuten blessuretijd werd er niet meer gescoord. Eerst had Stedoco nog een goede kans, in de 94e minuut kreeg Capelle nog een vrije trap op 18 meter van het doel van Stedoco. De net ingevallen Simonis trapte de bal over het doel en daarna floot de scheidsrechter af.
 
Zaterdag heeft Capelle op eigen veld dus de kans om deze competitie toch nog met een gunstig resultaat af te sluiten. Voor een aantal vertrekkende of stoppende spelers, waaronder Gertjan, die weer een puike wedstrijd speelde, zou dit een prima beloning zijn. Met de passie en strijd van vanavond moet een positief resultaat mogelijk zijn.