Clicky

Nieuwe raadsleden in de gemeenteraad

Copyright Omroep Zuidplas

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 5 juni zijn er drie nieuwe gemeenteraadsleden beëdigd in de raad van Zuidplas.

De beëdiging vond plaats in het Thorbecke college in Nieuwerkerk aan den IJssel. Mevrouw Pouwels-Nahrvar (VVD), mevrouw Uit de Bulten (VVD) en de heer Janse (CDA) legden de eed af tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De drie nieuwe raadsleden nemen de zetels in van wethouders Jan Hordijk, Daan de Haas en Jan Verbeek. Door hun benoeming als wethouder ontstond er ruimte in de raad voor vier nieuwe raadsleden. De positie van wethouder Jan Willem Schuurman zal ingenomen door de heer Slobbe. Slobbe was echter verhinderd door een eerder geplande vakantie en zal daarom tijdens de volgende vergadering op 19 juni worden beëdigd. 

De heer Janse keert terug in het politieke landschap in onze regio. Van 2002 tot en met 2010 had de heer Janse een zetel namens het CDA in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook zijn portefeuille blijft ongewijzigd, hij zal binnen de fractie van het CDA het woord voeren rondom de ruimtelijke ordening.