Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij rommelmarkt de Kroon in Moordrecht (foto's)

Copyright Omroep Zuidplas

Vrijdag 8 juni was er een rommelmarkt en volgende week sponsor zwemmen voor een elektrische duofiets(foto) voor Moordrecht.

Vrijdag 8 juni hield de Kroon in Moordrecht een rommelmarkt. De Kroon is een wijkservicecentrum van Gemiva in het voormalige seniorenhuis Moerdrecht in Moordrecht met als achtergrond onder meer: Elkaar ontmoeten in Wijkservicecentrum De Kroon. En dat is mogelijk van maandag t/m vrijdag tussen 9.30-16.30 uur.

Achter de rommelmarkt zat een idee al veel eerder is gevormd. In november is er een contact ontstaan met sponsor zwemevent en daaruit is het idee gegroeid om op 16 juni 2018 in het zwembad de Baan in Gouderak een event te organiseren voor een elektrische duofiets voor het wijkservicecentrum de Kroon.  Door initiatiefneemster Bianca Perreijn en vrijwilligers wordt al maanden naar sponsoren gezocht. Zo’n nieuwe fiets kost € 6800 en dat lijkt te hoog gegrepen. Maar wie weet en men zou al zeer blij zijn met een 2e hands duofiets.

De Kroon wilde ook graag een steentje bijdragen organiseerde daarom de rommelmarkt. Alles wat in de verkoop ging was geschonken en vol trots deelde Sheila dat de onkosten die gemaakt waren slecht 11 euro hebben bedragen.

De Molukse wijk heeft eten verkocht en de Kroon ontving van hen een vrijwillige bijdrage. Dames die verbonden zijn aan CCM (Cultureel Centrum Moordrecht) verkochten Marokkaanse lekkernijen. Zij schonken de helft van hun opbrengst aan de Kroon. Geweldig.

De opbrengst overtrof de organisatie alle verwachtingen en bedroeg € 650,-. De Kroon bedankt alle vrijwilligers die geholpen hebben zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest.

Zaterdag 16 juni zal het sponsorzwemmen plaats vinden in het zwembad in Gouderak. Dan zal blijken of het gelukt is om een (2e hands) duofiets te kopen. Wethouder Daan de Haas zal hoogstwaarschijnlijk de onthulling gaan doen. Nieuwe sponsoren zijn uiteraard ook nog van harte welkom.

De duofiets is niet exclusief voor het wijkcentrum maar voor alle inwoners van Moordrecht toegankelijk. Men zoekt nog wel vrijwilligers voor het fietsen. Aanmelden kan bij de Kroon en zij zoeken een vrijwilliger die met iemand mee kan.