Clicky

VV Capelle zet verblijf in Derde Divisie op de tocht

Copyright Omroep Zuidplas

Vanmiddag heeft een onthutsend zwak en chaotische spelend Capelle op eigen terrein een verdiende, maar ook dramatische 0-3 nederlaag geleden tegen Stedoco.

Na de uit overwinning van 0-1 in Hoornaar, was vanmiddag niet te merken, dat er behoud van de 3e divisie op het spel stond. Wat het met Capelle dit seizoen thuis is, zal een raadsel blijven, maar ook tegen Spijkenisse en vorige week tegen Excelsior was het spel uitermate pover, om het netjes uit te drukken.

Capelle begon nog aardig met in de eerste minuten enkele kleine mogelijkheden, maar daarna werd het spel steeds zwakker en was er geen lijn te ontdekken. In de 15e minuut een onnodig weggeven hoekschop maakte de taak voor Capelle nog moeilijker. Een bal, die bij de 2e paal had moeten weggewerkt verdween in het doel en gaf Stedoco vleugels.

Capelle verloor veel duels, veel onnodig balverlies, een aantal spelers leek totaal niet meer bij de les. In het veld was niemand bij machte om dit recht te zetten en ook trainer Timmers kreeg geen grip op z’n zwalkende ploeg.
Er kwamen wel wat kleine mogelijkheden, maar treffend was, dat de keeper in de eerste helft nauwelijks één bal tussen de palen heeft moeten tegenhouden. Alle pogingen gingen naast of over.

Na de rust leek het even wat beter te gaan, een mogelijkheid van Avdic ging net over. Daarna weer onsamenhangend, verkeerde keuzes en nauwelijks gevaarlijk. Stedoco was bij enkele counters nog wel gevaarlijk. Klungelig balverlies van Vyent net over de middenlijn leidde de 0-2 in. Een foutenfestival voor het doel en Stedoco kon gemakkelijk de 0-2 binnenwerken.

Er werd gewisseld, maar toen was het Capelle middenveld helemaal ontregeld en ondanks meer aanvallers zal er ook aanvoer moeten zijn. Bram de Bruin had in de 64e minuut nog een kans, maar de bal ging al weer over het doel. In de 66e minuut werd Avdic gewisseld voor Marvin van der Made. Even daarna moest Bradly v.d. Meer de 0-3 voorkomen met een prima redding. Bradly was vandaag zeer ongelukkig met zijn uittrappen, want veelal verdween de bal buiten de lijnen, zodat van een opbouw van een nieuwe aanval geen sprake kon zijn. Helaas was de laatste weken juist zo goed spelend Jaliens ook met vele foute passes spelbreker voor het opzetten van een aanval. Vyent op links lag vaak met zichzelf in de knoop en zo was het wachten op de 0-3 i.p.v. de noodzakelijke 1-2 om er eventueel nog een verlenging uit te slepen. In de 73e minuut Vincken erin voor Kousemaker en in de 78e minuut Dams voor Vyent, maar niets hielp. In de 81e minuut de genadeklap van Stedoco. Heel eenvoudig werd Capelle afgetroefd en de buit was voor de ploeg uit Hoornaar binnen.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen op eigen terrein met een aantal afscheid nemende spelers liep uit op een enorme grote teleurstelling voor spelers, staf en de trouwe supporters.
Er restte slechts één positief punt. Rechtstreekse degradatie is nog geen feit, want er is nog een strohalm.

Volgende week op neutraal terrein mag de ploeg bewijzen dat het toch in de 3e divisie wil blijven. Aangezien in voetbal niets onmogelijk is, moet iedereen, die Capelle een warm hart toedraagt, zich daaraan vasthouden. Alle laatste uitwedstrijden werd een goed resultaat bereikt, dus volgende week is ook uit. De amateurs van Ajax zullen verslagen moeten worden in een-alles-of-niets wedstrijd voor de ploeg van trainer Ron Timmers.