Clicky

Jinth Engelse & Mila Oomens schitteren bij Regio Finales

Copyright Omroep Zuidplas

Bij de Regio West finales voor minioren heeft het minioren team van Van Vliet/Barracuda hoge ogen gegooid.

Op zowel zaterdag als zondag wist het estafette team zich op het podium te plaatsen en naar de derde plek te zwemmen.

Vooral Jinth Engelse en Mila Oomens vielen op met beide hele sterke prestaties. Mila was op de 100 meter vlinder als 11e geplaatst en wist met een snelle tijd van 1.32.24 naar de 6e plek te zwemmen. Vervolgens haalde zij ook nog een 6e plek op de 100 meter vrij en een 5e plek op de 200 wisselslag, 100 rugslag en 400 meter vrijeslag. Op de 400 meter vrijeslag verbeterde zij zichzelf maar liefst met 23 seconden! Jinth greep tot drie keer toe net naast het podium en moest het op de 100 rugslag, 50 vlinderslag en 100 schoolslag doen met een 4e plek. Daar voegde zij op de 100 meter vrijeslag en de 200 meter wisselslag nog twee keer een 5e plek aan toe. Op alle afstanden wist zij zichzelf ruim te verbeteren! Als pleister op de wond behaalde de dames samen met Bas Bechtold en Joshua Agussalim een derde plek op de 4x50 meter wisselslag estafette. Het bleef tot het laatste moment spannend of ze het podium zouden halen, maar door een hele snelle 50 meter vrijeslag op het einde van Jinth (33.29) is de ploeg met een bronzen medaille naar huis gegaan. Ook Chen Xi van Vianen heeft dit weekend laten zien bij de top van de minioren te horen. Hij steeg van plek 16 naar plek 7 op de 100 meter vrijeslag met een persoonlijk record van maar liefst 11 sec (1.19.37). Niettemin wist Bas Bechtold op de 100 meter rugslag een top 10 klassering te noteren met 1.21.76. Daarnaast waren er voor alle andere minioren, waaronder Tristan Peltenburg, Lars Barendrecht, Adem Ziat, Joshua Agussalim en Valerie Hesper, ook persoonlijke records.

Op de foto: Een 3e plek voor het estafette team op de 4x50 meter wisselslag gemengd (v.l.n.r. Mila Oomens, Bas Bechtold, Joshua Agussalim en Jinth Engelse)