Clicky

Succesvolle Kamermuziekavond voor jongeren

Copyright Omroep Zuidplas

Op vrijdagavond 8 juni was er een kamermuziek avond in de muziekschool (MOZ-Art, muziekonderwijs Zuidplas) in Nieuwerkerk.  

Kamermuziek is een hele mooie vorm van musiceren. Je speelt in kleine ensembles en, anders dan bij een orkest, zonder dirigent. De jonge muzikanten zijn elk verantwoordelijk voor hun eigen partij en moeten goed naar elkaar kijken en luisteren om tot een mooi resultaat te komen. De leerlingen van cellodocente Rosette Kruisinga en viooldocente Monique van Leeuwen hadden, in de weken voorafgaand aan het concert, serieus geoefend om optimaal te kunnen samenwerken en musiceren. Het publiek kon genieten van diverse duo’s, trio’s en kwartetten. Ook enkele pianisten en een fluitiste namen deel aan dit project. Publiek, leerlingen en docenten kijken terug op een leuke avond die zeker voor herhaling vatbaar is!