Clicky

80 zakken kleding op weg naar Albanië

Copyright Omroep Zuidplas

Begin april Organiseerde de Hervormde kerk  samen met de Ontmoetingskerk weer een kledinginzameling ten behoeve van Albanië. Op dinsdag 10 en donderdag 12 april kon er kleding ingeleverd worden bij de kerk in Zevenhuizen.

Blijkbaar hebben heel wat mensen kritisch de collectie zomer- en winterkleding doorgespit want in totaal zijn er zo’n 80 zakken kleding naar Albanië gegaan. Een mooie opbrengst die inmiddels met dankbaarheid in Albanië ontvangen zal worden.

De Stichting Hoop voor Albanië is het diaconale project van de Hervormde kerk in Zevenhuizen.. Deze stichting heeft als doel, het bevorderen van het materiële en geestelijke welzijn van het Albanese volk en het verbeteren van hun levensomstandigheden. Hoop voor Albanië werkt vanuit een Christelijke levensvisie, maar maakt geen onderscheid tussen ras of geloof. Hoop voor Albanië verzendt kleding, huisraad, schoolmateriaal, medisch materiaal, voedsel en christelijke literatuur. De stichting werkt in Albanië samen met lokale hulpverleners en kerken, die goed aan kunnen geven waar hulp hard nodig is.

Met allerlei acties heeft de gemeente dit kracht bij gezet. Zo gingen een aantal jongelui er op werkvakantie (Jongeren werkvakantie Albanië bij omroep Zuidplas (audio) en Jongeren werkvakantie Albanië terug bij omroep Zuidplas (audio)) en doet men mee met de sponsorwielertocht van 30 juni a.s.