Clicky

NHC de IJssel heren winnen ruim van DES

Copyright Omroep Zuidplas

Op sportpark Dorrestein bezorgden de hockeyers van De IJssel Jean-Paul Renes, Olivier Blankert en Mathieu de Jong een mooi afscheidscadeau door met 9-3 te winnen van MHC DES.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er al wat teruggekeken op de afgelopen seizoenen. Assistent-trainer Mathieu de Jong en aanvaller Jean-Paul Renes maakten namelijk beiden bekend te stoppen bij het heren vlaggenschip van de Nieuwerkerkse hockyers. De Jong vertrekt als assistent-trainer en gaat op eigen benen staan als hoofdcoach bij het Naaldwijkse Westland. Renes verkiest een carrière als hoofdcoach van het eerste dames team bij De IJssel. Daarnaast besloot ook Olivier Blankert te stoppen met selectiehockey. Na één seizoen kiest hij ervoor zich te richten op zijn studie.

Twee gezichten
Voordat de supporters goed en wel langs de lijn stonden verdiende De IJssel de eerste strafcorner. Doordat een uitloper van DES te vroeg van de doellijn kwam werd het een eenvoudiger karwei voor Vincent Martens. Met een simple sleeppush werkte hij de bal op het hout achter doelman Job van de Louw. Na een kwartier hockeyen kreeg Jean-Paul Renes een afscheidscadeautje van de verdediging uit Kaatsheuvel. Renes mocht de bal in de cirkel aannemen en afdrukken in geheel vrijstaande positie. Een veldgoal van ..... maakte het kort spannend in een rommelige eerste helft maar Olivier Blankert mocht in zijn afscheid van De IJssel een strafbal nemen. Na een overtreding van Van de Louw op Berend van Kranenburg benutte Blankert de strafbal voor de 3-1. Tom Blomsma vergrootte de marge na 27 minuten in drie goals op aangeven van Renes. Vlak voor de rust kwam DES nog terug. Martijn den Teuling verdiende een strafcorner die door Bob van Wezenbeek achter de goalie van De IJssel, Pascal Martens, werd geslagen. 

Waar het publiek verwachtte dat DES direct zou drukken was het Berend van Kranenburg die de Kaatsheuvelse hoop aan flarden sloeg. Na goed voorbereidend werk van Rowan Algera en de assist van Tom Blomsma kon Van Kranenburg de 5-2 op de borden zetten in de eerste minuut na rust. Er volgde een periode met weinig kansen die doorbroken werd door Vincent Martens. Met zijn tweede strafcorner van de dag maakte hij een einde aan de puntenhoop van DES. De mooiste goal van de dag kwam wel op naam van een Kaatsheuvelnaar. Daan Willemsz schoot tien minuten voor tijd een strafcorner stijf in de kruising. Vlak voor tijd was het tijd voor de publiekswissels. Olivier Blankert en Jean-Paul Renes werden onder luidt applaus naar de kant gehaald door trainers Willem Kauffmann en Mathieu de Jong. In de slotfase gaf De IJssel het publiek nog driemaal reden tot juichen. Vincent Martens complementeerde een hattrick in minuut 69, waarna ook Vincent de Klerk en Tom Blomsma het net in blessuretijd wisten te vinden. De wedstrijd kreeg mede door de late goals twee gezichten. Één met een hoop blijdschap door de eclatante zege, en één met een weemoedige traan door het afscheid van Renes, Blankert en De Jong.De Jong (links) en Renes (rechts) in een innige omhelzing na Renes' publiekswissel

Afscheid
De 9-3 overwinning betekend weliswaar drie punten voor de Nieuwerkerkers, maar de meeste aandacht ging toch naar de afzwaaiende spelers en trainer. Onderaan het artikel vind je de interviews met Jean-Paul Renes en Mathieu de Jong over hun afscheid bij De IJssel.