Clicky

CKV Nieuwerkerk C1 wordt 4e op het districts-NK in Nuenen

Copyright Omroep Zuidplas

Voor de tweede keer dit seizoen speelde CKV Nieuwerkerk C1 op het districts-NK. De acht kampioenen uit de C1 klasse kwamen in Nuenen bij elkaar om uit te maken wie zich Nederlands kampioen C1-klasse mocht noemen.

Voor de spelers wederom een fantastische dag! Twee fantastische poulewedstrijden met winst op CSL en Fiducia. Daarna een kraker tegen Albatros C1. Inzet: een plek in de finale. Helaas ging Nieuwerkerk C1 nipt met 8-9 ten onder. In de strijd om de 3e plek was de energie verdwenen. Uiteindelijk eindigde Nieuwerkerk C1 op de 4e plek en dat was al een stuk beter dan in de zaal. Dankzij de fantastische supporters hebben de kids en de coaches onwijs genoten van een prachtige dag.

Na de prachtige kampioenswedstrijd tegen KVS een week eerder kon het eigenlijk al niet meer stuk voor Nieuwerkerk C1. Weer kampioen en weer promotie naar de C-hoofdklasse. En als klap op de vuurpijl weer deelname aan het NK. Het veld NK voor de C1-klasse werd gehouden in Nuenen (vlakbij Eindhoven). In een kort tijdsbestek van een week regelde CKV Nieuwerkerk en de fantastische ouders van de C1 een supportersbus, een prachtige spandoek en speciale NK-shirts voor de ploeg. Zo werd Nieuwerkerk C1 gesteund door veel en enthousiast publiek! Coach Ronald was helaas afwezig door een vakantie maar coaches Niels, Henk en Emma hadden alle vertrouwen in een mooi toernooi. De spelers van de C1 Jonathan Smits, Mika de Ruiter, Bas van Schaik, Marnix Kuiper, Ilvi de Ruiter, Marinde v.d. Knaap, Anne Fleur de Kreij, Danee v.d. Bogerd en Claudia Ramondt werden zaterdag bij gestaan door de reserves Manuel, Alexander, Maurits, India en Cato.

Nieuwerkerk C1 – Movado C1 6-9 (rust: 1-5)
De wat oudere supporters herinneren zich vast het WK voetbal 1998 nog wel. Nederland speelde een mooi toernooi maar miste op een nippertje de finale. Voor de wedstrijd om de derde plek tegen Kroatië konden ze zich niet meer opladen. Het is kenmerkend voor topsport. Je bent teleurgesteld en die derde plek zegt je op dat moment niet zo veel. Helaas had Nieuwerkerk C1 daar ook last van, want de wedstrijd tegen Movado was de minste van de vier. Weer een grote tegenstander met ook zuivere dames, want een dame schoot binnen vier minuten twee keer raak, 0-2. Zowel in de aanval als in de verdediging was de scherpte er helemaal af. De hitte begon zijn tol te eisen. Ook de 0-3 was een schot van een dame. Maar met een hele mooie doorloper deed Ilvi gelijk wat terug! Movado kwam met een standaardballetje op 1-4 en Nieuwerkerk miste vervolgens een strafworp. Na een matige eerste helft was de ruststand 1-5 voor Movado. Direct na rust was het wederom Ilvi die voor Nieuwerkerk wist te scoren, 2-5! Het lukte Nieuwerkerk niet om dichterbij te komen. Movado kwam op 2-6 en uit een strafworp op 2-7. Bas schoot nog mooi de 3-7 binnen. En daarna schoot ook Ilvi weer een mooie bal binnen. Haar derde goal alweer en 4-7. Kon het dan nog? Helaas schoot Movado gelijk de 4-8 binnen. Jonathan met een stip voor 5-8. En in de slotfase nog twee goals voor beide teams waardoor de eindstand 6-9 werd.

Zo eindigde Nieuwerkerk C1 op een 4e plek op het districts-NK. Een mooie prestatie. Natuurlijk was er teleurstelling, omdat de spelers en coaches en ook het publiek beseften dat Nieuwerkerk dicht bij de finale was geweest. Als je dan ziet hoe Albatros de finale met maar liefst 13-5 wint……..

Toch kan Nieuwerkerk C1 met een goed gevoel terugkijken op dit NK. Twee mooie en overtuigende zeges en een spannende wedstrijd waarin Nieuwerkerk tot aan de slotminuut voor de finale speelde. Het was een veel beter toernooi dan in de zaal.

Het seizoen was sowieso top! Twee keer kampioen, twee keer promotie naar de Hoofdklasse en twee keer deelname aan het districts-NK. CKV Nieuwerkerk is trots op deze C1-ploeg!