Clicky

The Cross-Point Foundation probeert verschil te maken (video)

Copyright Omroep Zuidplas

The Cross-Point Foundation wordt geleid door Nieuwerkerker Ewout van Tienhoven die begaan is met het kinderleed in India en met zijn foundation het verschil wil maken.

The Cross-Point Foundation ondersteund arme kinderen in India. Dit houdt in dat de kinderen en het gezin waar zij deel van uit maken maandelijks basisvoorzieningen zoals eten, drinken, kleding krijgen. Hun motto: Samen maken we het verschil en voor €25,- per maand kan men een kind financieel ondersteunen. De foundation maakte kort geleden een video ter plaatse welke u onder dit artikel kunt bekijken.

Ook kunnen de kinderen dankzij The Cross-Point Foundation naar school zodat zij kunnen werken aan een betere toekomst. Daarnaast kunnen de kinderen wanneer nodig medische hulp zoals dokters- of ziekenhuisbezoek krijgen. The Cross-Point Foundation heeft meerdere malen per week contact met een contactpersoon ter plaatse. Deze contactpersoon heeft rechtstreeks contact met de kinderen die The Cross-Point Foundation ondersteund.

The Cross-Point Foundation ontvangt geen (vaste) overheidssubsidie. Hierdoor zijn zij volledig afhankelijk van giften. Deze giften komen voornamelijk tot stand via mond tot mond reclame, lezingen en via internet. De foundation houd altijd een financiële reserve voor eventuele dokterskosten of andere onvoorziene kosten voor de kinderen in India. Per project hebben zij een contactpersoon te plaatse. Deze contactpersoon weet precies wat er per maand nodig is voor de kinderen. De contactpersonen werken met een twee maandelijks budget. De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden. Zij hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Eind 2016 is er begonnen met het bouwen van een opvanghuis voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen en voor meer informatie zie: https://www.cross-point.nl/