Clicky

Rotterdams wereldrecord in de maak: Met 2.000 mensen op één selfie

Copyright Omroep Zuidplas

Met 2.000 mensen op één selfie. Mocht het lukken betekent dit een officieel wereldrecord.

De Rotterdamse kunstenaar Koen van Rijn (24) zoekt zoveel mogelijk mensen, die op zondagmiddag 24 juni samen met hem op de foto willen voor deze recordpoging. Het huidige wereldrecord staat op 1.500 mensen op één selfie. Iedereen die mee wil doen kan zich gratis aanmelden via een speciale Facebookpagina.

Koen zijn wens om deze gigantische selfie te maken komt voort uit zijn fascinatie voor openbare ruimtes. “Op dit moment zijn veel mensen neerbuigend over het maken van een selfie. Het is een nog net geen taboe om openlijk op straat een selfie te maken. Dit vooroordeel wil ik ontkrachten met deze recordpoging”, aldus de student van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Op de vraag hoeveel mensen Koen verwacht vertelt Koen enthousiast: “Ik ga ervan uit er meer dan 2.000 mensen komen, want wie vind het nou niet fantastisch om in het Guiness Book of Records te staan met een selfie?”.