Clicky

IJssel heren sluiten seizoen winnend af

Copyright Omroep Zuidplas

Na de 9-3 overwinning vorige week tegen DES wist de ploeg van trainer Willem Kauffmann ook de laatste wedstrijd van het seizoen te winnen.

In en tegen Dordrecht werd het maar liefst 2-6 voor de ploeg uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor rust scoorde de Joël Waasdorp tweemaal. De door een hamstringblessure geteisterde Waasdorp leek gebrand op het maken van een impact op de wedstrijd. Na de eerste goal van Waasdorp deed Dordrecht nog iets terug in de twaalfde minuut. Maar Waasdorp bracht De IJssel hoogstpersoonlijk weer terug op voorsprong.

Na rust waren het de strafcorners van NHC de IJssel die Dordrecht de das omdeden. In een tijdsbestek van tien minuten scoorden Jean-Paul Renes, Vincent Martens en Mark van Hezik allen uit een strafcorner. Renes, die zijn laatste wedstrijd voor de heren van NHC de IJssel speelde maakte zijn afscheid nog gedenkwaardiger met een tweede doelpunt in de zestigste minuut. Drie minuten voor tijd redde Dordrecht nog de eer door zelf een strafcorner te benutten.

Plek 7 voor De IJssel

De heren eindigen dankzij een heuse eindsprint, drie overwinningen en één gelijkspel in de laatste vier wedstrijden, op de zevende plek. Twee wedstrijden geleden stonden de Nieuwerkerkers nog vier punten achter Pijnacker. De eindsprint en slechte prestaties van Pijnacker bezorgden NHC de IJssel de koppositie in het rechter rijtje. Van de 22 gespeelde wedstrijden werden er acht gewonnen, vier gelijkgespeeld en tien verloren, hetgeen een puntentotaal van 28 oplevert.

Doelpunten

‘2 Joël Waasdorp 0-1
‘12 Dordrecht 1-1
‘23 Joël Waasdorp 1-2

Rust 1-2

‘37 Jean-Paul Renes 1-3 (SC)
‘45 Vincent Martens 1-4 (SC)
‘47 Mark van Hezik 1-5 (SC)
‘60 Jean-Paul Renes 1-6
‘67 Dordrecht 2-6 (SC)