Clicky

VV Capelle degradeert naar de Hoofdklasse

Copyright Omroep Zuidplas

Na een bewogen seizoen met veel vervelende situaties en kwesties, die niet direct met voetbal te maken hadden, is voor VV Capelle zaterdag het doek gevallen.

Volgend jaar zal men in de hoofdklasse de draad moeten zien op te pakken.
Vanmiddag was de laatste kans in Alphen aan den Rijn tegen de amateurs van Ajax, maar aan het einde van de 97 minuten, die de wedstrijd duurde stond er 1-2 voor Ajax op het bord.

De eerste helft begon meteen al met een grote kans voor Ajax en Ajax tikte Capelle af en toe compleet zoek. Toch had Capelle in de 7e minuut op voorsprong kunnen komen, maar Olaf van der Sande, die niet zijn meest gelukkige wedstrijd voor Capelle speelde schoot naast. Ajax had het betere van het spel en Capelle probeerde met lange ballen de aanval te zoeken, maar juist met de lengte achterin van Ajax was dit tot mislukken gedoemd. In de 22e minuut nog een kansje voor Capelle, maar de keeper redde.

Een onnodig weggegeven corner door Vyent leidde de 0-1 in. De hoekschop werd kort genomen, er werd niet goed op gereageerd door de Capelse verdediging en vanaf de zijkant werd de bal keurig in de verre hoek gekruld. Capelle probeer de het wel, maar Ajax bleef de betere en meest gevaarlijke ploeg. In de 41e minuut een prima aanval van Ajax met veel vrijlopende mensen en beheerst scoorde de uitblinker van Ajax in de uiterste hoek. Toch deed Capelle net voor het affluiten voor rust nog iets terug. Bram van Eijk ging goed door en gaf de bal aan Angelmo Vyent, die de bal over de keeper in de verre hoek schoot. Na 49 minuten werd er voor rust gefloten.

Na rust een feller Capelle en Ajax kreeg het moeilijker, er volgden een paar kansen voor Bram de Bruin, maar hij schoot te gehaast en over. Bij counters bleef Ajax erg gevaarlijk en in de 59e minuut verzuimde Ajax de 1-3 te scoren. In een seizoen, waarin veel mis ging, was het in de 63e minuut opnieuw misère voor Capelle. Vyent ging goed door in het strafschopgebied en werd onderuit gehaald. Strafschop en Olaf van der Sande ging achter de bal staan. Hij koos voor een andere hoek dan gebruikelijk en dit liep verkeerd af. Via de buitenkant van de paal werd deze fraaie kans op 2-2 om zeep geholpen.

Met 3 wissels probeerde Timmers nog de gelijkmaker te forceren, maar ondanks meer agressie van de spelers, die in het veld waren gekomen, wilde het maar niet lukken. De mooiste kans was nog voor Ajax, maar deze werd gemist. Capelle bleef nog in de wedstrijd, maar ook enkele corners leverden geen resultaat op. Uiteindelijk werd na zo’n 51 minuten in de tweede helft voor het einde gefloten en was het seizoen voor Capelle voorbij.

Voor de vele trouwe volgers en vandaag ook met veel oud gedienden onder de toeschouwers een heel vervelend einde van dit seizoen met o.a. een trainerswissel en de Magreb affaire. Uithuilen en opnieuw beginnen……….