Clicky

CVV Zwervers keert na één jaar terug in Eerste Klasse

Copyright Omroep Zuidplas

Zwervers heeft de laatste kans om te promoveren naar de eerste klas met beide handen aangegrepen. In de wedstrijd tegen RVC’33, dat voor lijfsbehoud speelde, werd in Reeuwijk met 1-2 gewonnen.

Zwervers startte de wedstrijd uitstekend en was in de eerste twintig minuten de betere ploeg. Alleen grote kansen werden er niet gecreëerd. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er meer evenwicht op het veld. Ook RVC’33 zag geen kans om het doel van Zwervers gevaarlijk te benaderen. De rust kwam dan ook met een terechte 0-0 stand.

Na de rust sloeg Zwervers snel toe. Wie anders dan Dennis den Haan was de man, die Zwervers binnen vijf minuten op een 0-2 voorsprong zette. In de 49e minuut krulde hij de bal in de bovenhoek en in de 54e minuut versloeg hij keeper Frank van Leeuwen na een dieptepass in het centrum van het doel. Dennis den Haan goed voor 20 doelpunten in de competitie en 5 doelpunten in de nacompetitie had daarmee een groot aandeel in de uiteindelijke promotie. In de 67e minuut ontstond er bij de thuisclub weer enige hoop. Een terecht toegekende strafschop wegens vasthouden door Nathan Werleman binnen de zestien werd door Wouter Sluijs in een doelpunt omgezet 1-2. Zwervers verloor daarna de controle over de wedstrijd en RVC’33 ging op jacht naar de gelijkmaker. Dat deed het echter ongecontroleerd en met lange ballen bracht het Zwervers niet echt in moeilijkheden. Het bleef wel inclusief de extra 6 minuten speeltijd spannend tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Andrew Westenbroek. Toen het laatste fluitsignaal eenmaal geklonken had, barstte het feest voor Zwervers los. Na een moeilijke periode na de winterstop slaagde de brigade van trainer Ben Spork uiteindelijk er toch in de promotie af te dwingen.

Zwervers: Rik de Vries, Dencio Narcisio, Nathan Werleman (80 Jason Postema), Ben de Vries, Mitchell van der Heijden, Levron Raphaël, David Veauthier (66 Sven van Grevenbroek), Fabian Bremer, Kevin de Boer, Sammuel Cardoso, Dennis den Haan (75 Houdaifa El Harti)